Vaspapucsos párosok parádéja

A szombati edzésen (balról): Benkő Róbert, Magosi Norbert, Kovács Roland és Fazekas Denisz
A szombati edzésen (balról): Benkő Róbert, Magosi Norbert, Kovács Roland és Fazekas Denisz - © Fotó: Mán László
Nagyhalász – Európa-bajnokság: Fazekas Denisz, Magosi Norbert és Benkő Roland alkotja a magyar keretet.

Szombaton jéggel csapott le a nyári zápor a nagyhalászi oválra. Addigra már elcsendesedett minden, véget ért a startgépes edzés. Vasárnap délelőtt viszont ismét felbőgtek a motorok, lehetett gyakorolni, a személyzetnek pedig készülni a szombati nagy megmérettetésre, a páros Európa-bajnokság elődöntőjére.

Hét nemzet képviselői szórják majd a salakot, a dobogósok jutnak tovább a dániai kontinensbajnoki döntőre. Valamennyi nemzet korábban elküldte versenyzőinek neveit, a magyar indulók kilétére vasárnap este derült fény.

A régi, szép idők…

Adorján, Tihanyi, Petrikovics, Balogh… Az ő idejükben az lett volna a nagy gond, hogy ki maradjon ki. Most sokkal kisebb a merítési lehetőség, főként, hogy a debreceni Tabaka József csendben szögre akasztotta a vaspapucsot.

Szombaton egyszerre körözött Fazekas Denisz, Magosi Norbert, Benkő Róbert és Kovács Roland. Nos, a döntés értelmében utóbbi esett ki, így a másik három motoros képviseli majd a magyar színeket.

– A hétvégi rajtgépes edzések jól sikerültek, a pálya a nagy eső ellenére ismét jól vizsgázott. Bízom benne, hogy minden rendben lesz, és szombaton egy remek versenyt láthatnak majd a nézők – vélekedett hétfőn Albók József, a nagyhalászi egyesület elnöke, a verseny házigazdája.

Délelőtt tréningezhetnek

Szombaton délután fél négykor csapódik majd fel a startszalag. Miként az szokás, a verseny napjának délelőttjén edzéslehetőséget kapnak az indulók, hogy a legjobb beállítású motorokkal szórják majd a salakot.

ML