Vascsővel vágta fejbe az asszonyt

Debrecen, Hajdúhadház – Másodfokon is elítélte a bíróság a férfit.

A Debreceni Ítélőtábla szerdán jogerősen 3 év 4 hónap börtönbüntetéssel sújtotta azt a hajdúhadházi férfit, aki vascsővel vágta fejbe élettársát. K. Lajost testi sértés kísérlete, zaklatás és személyi szabadság megsértése bűntettében marasztalta el a bíróság. A vádlott büntetése kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

O. Józsefné sértett és a vádlott 2013. februárjáig, mintegy 7 éven keresztül élettársak voltak, Hajdúhadházon éltek. Kapcsolatuk a vádlott féltékenykedése és italozása miatt megromlott. Emiatt az asszony kérte a vádlottat, hogy költözzön vissza a saját házába. Ennek a férfi eleget tett. Még abban a hónapban a település főterén a vádlott közölte a sértettel, hogy inkább megöli, mintsem másnak adja őt. Ettől a sértett megijedt, lecserélte a zárakat házában és a kerítéskapuján. Néhány nappal később a férfi megjelent az asszony házánál, hogy visszakérje szerszámait és közben hangoskodni kezdett a sértettel. A vádlottat az asszony közelben lévő sógora bírta távozásra, ám még aznap visszament és megjegyezte: este megöli a sértettet. A vádlott három nap múlva a főtéren pénzt kért az asszonytól és közölte, hogy nem zaklatja tovább.

Az asszony rendszeresen elment édesanyja házához kutyát etetni. Volt rá eset, hogy a vádlott elrejtőzött az ingatlan udvarán és figyelte, mit csinál az asszony. Egy alkalommal egy vascsövet vitt magával, elbújt az udvaron, majd előugrott és a vascsővel egyszer megütötte a sértettet a bal füle tájékán. Az asszony az ütéstől megszédült, elveszítette az eszméletét. A vádlott bevitte az udvaron lévő melléképületbe és letörölte az asszony arcáról a vért. A sértett magához térve közölte, hogy fel fogja jelenteni a férfit, aki ettől való félelmében addig nem engedte el a sértettet, amíg az meg nem ígérte, hogy nem tesz feljelentést.

HBN