Vascsővel támadtak egy autósra Hajdúszoboszlón, vádat emeltek az ügyben

Vascsővel támadtak egy autósra Hajdúszoboszlón, vádat emeltek az ügyben
© Illusztráció: Pixabay
Hajdúszoboszló – A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség garázdaság bűntette miatt emelt vádat az ellen a hajdúszoboszlói férfi ellen, aki az úttest közepén tolta a kerékpárját, majd rátámadt az arra haladó és őt figyelmeztető sofőrre – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint 2018. július 4-én 19 óra 30 perc körüli időben az ittas férfi a feleségével együtt, kerékpárt tolva, gyalogosan haladt Hajdúszoboszló egyik utcáján. Az út teljes szélességét elfoglalták, akadályozták a járműközlekedést. Rövid időn belül arra haladt egy személygépkocsi, amelynek vezetője rájuk szólt, hogy menjenek le az útról. A vádlott erre ingerülten odalépett az autóhoz, káromkodott, majd megrántotta a kissé leengedett vezető oldali ablaküveget, amely betört. A gépkocsivezető elhajtott a helyszínről, értesítette a rendőrséget, majd a vádlott után ment a rendőrök kiérkezéséig.

A vádlott észrevette, hogy a sértett követi, ezért újra odament az autóhoz, ám ekkor már nála volt egy hetven centiméter hosszúságú vascső, amellyel dühében ráütött a gépkocsi tetejére. A sofőr kiszállt, hogy kérdőre vonja a vádlottat, aki ezek után a vascsővel rátámadt a férfire. A sértettnek sikerült előle elmenekülnie. Ekkor érkeztek a helyszínre a járőrök, akik előállították a támadót – írja közleményében a Főügyészség.

A vádlott a gépjármű megrongálásával 10 ezer forint kárt okozott, amely nem térült meg.

A hajdúszoboszlói férfi cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban félelmet, megbotránkozást és riadalmat keltsen, továbbá az elkövetéshez használt vascső akár emberi élet kioltására is alkalmas, ezért a hatályos jogszabályok értelmében ez a tény alapot ad a cselekmény súlyosabb minősítésére.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A vádiratban büntetővégzés meghozatala keretében indítványt tett arra, hogy a járásbíróság az iratok alapján a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, továbbá az általa használt vascsövet kobozza el.


Berettyóújfalu - A Berettyóújfalui Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki megütötte és szidalmazta a leveleket kézbesítő postást. A vádirat szerint 2018. május 25. napján a sértett két postai küldeményt kívánt kézbesíteni...

Debrecen - A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki gondozóként mutatkozott be a sértettnek, majd miután az idős férfi beengedte, készpénzt lopott tőle – közölte a megyei főügyészség. A vádirat szerint a vádlott 2018. augusztus 1-jén 14 óra...