Vasas vs. DVSC-TEVA – Edzői nyilatkozatok

Kondás Elemér
Kondás Elemér - © Fotó: HBN-archív
Budapest, Debrecen – A szombat esti, 1-0-ás debreceni győzelemmel végződött Vasas-DVSC-TEVA bajnoki találkozót értékelte a két csapat vezetőedzője.

Simon Antal (Vasas): – Az első félidőben nem nagyon találtak fogást egymáson a csapatok. A Loki masszív, fizikálisan nagyon erős csapat, a Mészáros-Máté-Sidibe hármassal nagy magassági fölényt tud kiharcolni mindegyik gárda ellen. Nagy Gergő bravúrosan védett az elején, de Berecz lövésénél, ha egy picit jobbra megy a labda még, akkor védhetetlen kísérlet lett volna. Ameddig nem alakult ki a lökdösődés a második félidőben a pálya közepén, nem pörgött fel a meccs, utána lett látványos a játék. Voltak helyzeteink, de Kulcsár extra megoldása eldöntötte a három pont sorsát. Utána már sajnos nem tudunk egyenlíteni, pedig jó lett volna a kispesti siker után ismét nyerni, de az egy ponttal is beljebb lettünk volna. Novák Csanádnak nem volt könnyű dolga a Máté-Brkovics párossal. Húsz éves lesz, két méter magas, bízunk benne, hogy minél jobban ki tudja majd használni az adottságait, fog még örömet okozni a szurkolóinknak. Picit más pozícióban játszott most. Kevés gólt rúgunk, de azért dolgozunk, hogy meginduljunk felfelé.

Kondás Elemér (DVSC-TEVA): – Változatos, izgalmas meccs volt, azt kaptuk a Vasastól, amire számítottunk. Sokat futottak, agresszívek voltak, igyekeztek a labdák megszerzése után támadásokat kialakítani. Tervünk a győzelem volt, ennek szellemében küldtem a csatársorba a játékosokat a cserék alkalmával. A Vasasnál a két szélső is bekapcsolódik rendre a támadásokba, ezért arra készültünk, hogy ezeken a posztokon sebezhető lesz az angyalföldi védelem. Rögtön a kezdés után bravúrral védett a hazaiak kapusa, de utána is voltak helyzeteink. A győztes gólt szép támadás végén, mélységi beindulás után szereztük meg, így tudtuk megnyerni a nehéz találkozót. Már a meccs előtt jeleztem, a legutóbbi, MTK elleni hazai győzelmünknek akkor lesz értéke, ha ma is megszerezzük a három pontot. Kulcsár eddig nem játszott a sérülése miatt, Tisza sem volt sokáig rendben, egyikükben sem volt még benne egy teljes meccs. Ferenczi rúgást kapott, ráadásul volt már egy sárga lapja, ezért cseréltem le. A védelemben történt változás, Jovanovic feljebb lett tolva, így Mészáros került a védelem jobb oldalára, tökéletesen oldották meg a feladataikat. Kevés gólt lövünk, de a sok kicsi 1-0-ás győzelem is hozza a pontokat.


HAON-ÉLŐ – Vasas vs. DVSC-TEVA 0-1 (0-0)
Debrecen – A labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában a DVSC-TEVA a Vasas csapatához látogatott szombaton 18:00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.


Labdarúgó NB I – Egy góllal nyert Angyalföldön a Debrecen
Budapest, 2015. szeptember 19., szombat (MTI) – A Debrecen szombaton 1-0-ra nyert a Vasas vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.