Már csak vasárnapig láthatjuk együtt a Munkácsy-trilógiát

Akt.:
Már csak július 13-ig látható együtt a Krisztus-trilógia
Már csak július 13-ig látható együtt a Krisztus-trilógia - © Fotó: HBN
Debrecen – Meghosszabbított nyitva tartással várja hétvégén az érdeklődőket a debreceni Déri Múzeum Munkácsy Terme, ahol már csak július 13-ig látható együtt a Krisztus-trilógia.

Munkácsy Mihály Krisztus szenvedéstörténetét feldolgozó, monumentális méretű alkotásait – a Krisztus Pilátus előtt, a Golgota és az Ecce Homo című képeket – együtt először 1995. augusztus 25-én láthatta a közönség a debreceni Déri Múzeumban. A három alkotást 2010 és 2012 között további két hazai helyszínen, Pécsett és Budapesten, valamint külföldön, Bécsben tekinthették meg a látogatók.

Az Ecce Homo a magyar állam, a Golgota Pákh Imre amerikai-magyar üzletember, műgyűjtő, a Krisztus Pilátus előtt pedig a kanadai Hamilton Művészeti Galéria tulajdonában van. Utóbbi festmény tartós bérleti joga 2014. július végén lejár, s miután a megvásárlásról, illetve a bérleti időszak meghosszabbításáról szóló, kormányzati szintű tárgyalások nem jártak sikerrel, a képet jövő héten elő kell készíteni a tengerentúli szállításra.

A Déri Múzeum a látogatók várható nagy érdeklődésére való tekintettel július 11-én, pénteken és július 12-én, szombaton délelőtt 10 órától 22 óráig tartja nyitva a Munkácsy Termet. Július 13-án, vasárnap a szokásos nyitva tartás mellett, 10 és 18 óra között látható a Krisztus-trilógia.

– Déri Múzeum –