Vasárnapi pihenőnap – Tóbiás: győztek az emberek, kapitulált a kormány

Budapest, 2016. április 11. Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart az Országházban 2016. április 11-én. Győztek az emberek, győzött a demokrácia, a társadalmi akarat és az MSZP, a kormány pedig kapitulált - értékelte az MSZP elnök-frakcióvezetője a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény visszavonásáról rendelkező kormánydöntést
Budapest, 2016. április 11. Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart az Országházban 2016. április 11-én. Győztek az emberek, győzött a demokrácia, a társadalmi akarat és az MSZP, a kormány pedig kapitulált - értékelte az MSZP elnök-frakcióvezetője a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény visszavonásáról rendelkező kormánydöntést - © MTI Fotó: Bruzák Noémi
Budapest – Győztek az emberek, győzött a demokrácia, a társadalmi akarat és az MSZP, a kormány pedig kapitulált – értékelte Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény visszavonásáról rendelkező kormánydöntést hétfői sajtótájékoztatóján.

A pártelnök úgy fogalmazott: másfél év kitartó küzdelem kellett hozzá, de hittek abban, hogy nem lehet az emberek feje felett döntéseket hozni a hétköznapjaikat meghatározó kérdésekben.

Hozzátette: minden mérés azt igazolta, hogy a társadalom többsége elutasítja a vasárnapi boltzárat, de a kormány másfél évig nem tett semmit, majd most három nap alatt, “kapkodva, elvi álláspontját feladva kapitulált”, de nem a társadalmi akarat miatt, hanem kizárólag a hatalma megtartásáért. Tóbiás József úgy vélte: ezért nem állhatnak meg, “itt nem ért véget a történet”, valódi népszavazást akarnak, mert hisznek abban, hogy a társadalmi akarattal együttműködve leváltható a Fidesz, az embereknek pedig joguk van az egészségügyről, az oktatásról, a földekről, a bérplafonról, fizetésről és a sorsukat meghatározó számos kérdésről véleményt mondani.

Kérdésre válaszolva hozzátette: a bérplafonnal és a föld állami tulajdonban tartásával kapcsolatos népszavazási kezdeményezések nagyon jól haladnak, ezért nem mondanak le ezekről, hanem még nagyobb erőfeszítéseket tesznek azért, hogy a magyar választóknak 2016-ban valódi népszavazásra legyen lehetősége.

Az MSZP elnöke vizsgálatot és a felelősség megállapítását sürgette a Nemzeti Választási Irodánál történtekkel kapcsolatban, mert mint mondta, több mint hat hete nem tudják, kik akadályozták meg Nyakó István szocialista politikust a népszavazási kezdeményezése leadásában.

– MTI –