Vasárnapi pihenőnap – LMP: a kormány más ügyekben is hallja meg a társadalom véleményét!

Budapest – Sallai R. Benedek, az LMP képviselője arra szólította fel a kormányt, hogy a vasárnapi boltzár mellett más szimbolikus ügyekben is hallja meg az társadalom véleményét. A politikus hétfői sajtótájékoztatóján többek között ide sorolta az oktatáspolitikát, az egészségügyet, a korrupció ellenes küzdelmet, a Városliget-projektet és a termőföld privatizációját is.

Az ellenzéki képviselő úgy fogalmazott: miközben a kabinet “azzal tetszeleg a kamerák előtt”, hogy figyelembe veszi a társadalom véleményét, a társadalmat gyakorlatilag “kísérleti egérként kezeli”, amelyen azt teszteli, hogy milyen reakciókat váltanak ki az intézkedései.

Hétfői sajtótájékoztatóikon a kormánypárti politikusok elmondták, hogyan növekedett a kiskereskedelmi forgalom, de arról nem beszélnek, hogyan alakult volna, ha nem lett volna vasárnapi boltzár – mondta Sallai R. Benedek.

Hozzátette, korábban a javaslatot kezdeményező KDNP-s Harrach Péter vagy az intézkedést védelmező, szintén kereszténydemokrata Rétvári Bence nem a kiskereskedelmi forgalommal, hanem a családokkal érvelt a törvény mellett. Ezért azt kérte a Fidesztől, mutassa meg, hány család töltött együtt több vasárnapot, hány arborétumban vagy strandon adtak el több belépőt az intézkedés miatt.

Sallai R. Benedek szerint a boltbezárásnak nem volt meg a gazdasági háttere, most pedig az a kérdés, hogy a rendelkezéssel okozott károkat helyre lehet-e állítani, ugyanis csökkent a kicsi, ötven négyzetméter körüli alapterületű üzletek száma.

A képviselő ellenszenvesnek nevezte, hogy Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter – aki bejelentette, hogy a kabinet a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényi szabályozás visszavonását javasolja a parlamentnek – az ügyben szerinte elkezdte “a nőket szapulni”.

– MTI –



További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek