Vasárnapi kapubezását szeretnének az NB II-ben

Akt.:
Vasárnapi kapubezását szeretnének az NB II-ben
© Illusztráció: GettyImages
Budapest – A Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) a játékosok kérésére levéllel fordult az MLSZ-hez.

A magyar élvonalbeli labdarúgócsapatok már ezen a hétvégén megkezdték a pontvadászat küzdelmeit, majd két hét múlva (július 31-én, vasárnap) a másodosztály együttesei is pályára lépnek a 2016–2017. évi bajnoki szezon nyitányán. Az MLSZ-ben már elkészítették az NB II programját, ami szerint a teljes idény 38 fordulójából 32-szer (!) vasárnap a hivatalos játéknap. A versenynaptár ismeretében a (meglepett) csapatkapitányok sorban keresték meg segítséget kérve a Hivatásos Labdarúgók Szervezetét (HLSZ), ugyanis a labdarúgók nem értenek egyet ezzel a beosztással – fogalmaz a hlsz.hu.

Kivétel nélkül

Miután több panasz is befutott a szervezethez, felvették a kapcsolatot mind a húsz NB II-es csapatkapitánnyal, akik mindannyian, kivétel nélkül egyetértettek abban, hogy nem szeretnének szinte állandóan vasárnap játszani, és csak átlagosan havonta egyszer a családdal tölteni ezt a napot. Nem mellékes körülmény, hogy a játékosok véleményével az érintett húsz klub vezetése is maradéktalanul egyetért.

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete akceptálta a labdarúgók kérését, és a Magyar Labdarúgó Szövetséghez fordult, levelükben tolmácsolták a futballisták kérését, és javaslatot tettek a versenynaptár módosítására.

HBN
hirdetés