Vasárnapi ebéd helyett női kézilabda finálé

A visszaszámlálás megkezdődött, már csak napok választják el a DVSC-Korvex és a Győri Audi ETO csapatát a női kézilabda bajnokság Arany Ászok rájátszásának döntőjétől.

A párviadal – az elődöntőhöz hasonlóan – az egyik fél két győzelméig tart, s mivel a Rába-partiak végeztek előkelőbb helyen az alapszakasz során, így a párviadal az ETO csarnokában kezdődik. Véglegessé vált, hogy a nyitó felvonást május 2-án, vasárnap 12 óra 15 perckor rendezik Győrben, a második meccs május 8-án, szombaton 11 óra 55 perckor kezdődik a Hódos Imre Sportcsarnokban. A szokatlan, déli időpontok magyarázata: a tervek szerint mindkét összecsapást élőben közvetíti az RTL Klub.

Az ebédidőben kezdődő összecsapások igencsak megváltoztatják a csapatok bevett sémáit, erről beszélt a Naplónak Baranyai Antal, a Loki szakosztályvezetője. – A bajnoki küzdelmek során általában 18 órakor kezdődnek a meccsek, így még a legtávolabbi helyszínre is aznap utazik el a gárda. Most ez kivitelezhetetlen, ezért szombaton 11 órától még egy edzést vezényel Köstner Vilmos a lányoknak a Hódosban, majd ebéd következik, s a csapat busszal elindul Győrbe, s ott töltjük az éjszakát. Vasárnap a reggeli után egy sétával átmozgatják magukat a lányok, majd irány a csarnok, ahol 12.15-kor kezdődik a döntő első meccse.

Baranyai Antal elárulta, a két alakulat vezetői megegyeztek, hogy a nemzetközi porondon már megszokott formulával élve, a hazai csapat rendezi a rivális szállását és vendéglátását. A plusz anyagi kiadással járó déli kezdést nem honorálják a szövetségben. HBN-BN