Sport

2018.06.07. 14:54

A vébén is remekeltek a cívisvárosi táncosok

Debrecen - Három ezüstöt szereztek a világversenyen a Piruett táncosai.

Debrecen - Három ezüstöt szereztek a világversenyen a Piruett táncosai.

Nagyszerű teljesítményt nyújtott a Piruett Tánc Stúdió csapata a horvátországi világbajnokságon. A debreceniek a vb előtti magyar bajnokságon húsz táncossal, tíz koreográfiával indultak és nyolc dobogós helyezéssel tértek haza, ami előrevetítette az újabb jó szereplést nemzetközi szinten is.

Az IDF show tánc világbajnokságot a horvátországi Pulán rendezték meg május 23. és 27. között, több ezer versenyzővel négy napon keresztül egyszerre három színpadon ment a verseny, show és modern tánc, disco, valamint hiphop kategóriákban.

A Piruettesek 32 versenyzővel és 11 koreográfiával képviselték a hazai színeket, és sikerült háromszor is a dobogón végezniük, három ezüstöt szereztek, emellett két negyedik, egy ötödik és két hetedik helyet.

Világbajnoki második lett a Szent korona gyémántjai youth formáció, a Légycsapó youth kiscsoport és a Dollárok junior csoport.

Ezzel véget ért a tavaszi versenyszezon, június 11-én következik az évzáró gála a Kölcsey Központban, majd ezt követik a nyári edzőtáborok és persze a virágkarneváli fellépés sem maradhat el.

A lányokat felkészítette Kiss Nikoletta, Madarász András (akrobatika edzők), Tőke László (balett) és Simonyi Kitty koreográfus, négyszeres nívódíjas táncpedagógus és a sporttáncok mestere.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!