Vasárnap este a Videotonnal mérkőzik meg a Loki

Vasárnap este a Videotonnal mérkőzik meg a Loki
© Fotó: Matey István
Debrecen – Zsidai László szerint van ideje kipihenni magát a Vidinek a csütörtöki EL-meccs után.

A hihetetlen mélyrepülést produkáló, tavalyi bajnok Videoton otthonába, a székesfehérvári Sóstói Stadionba látogat a DVSC-TEVA szombaton 19 órától. Mindkét együttes érdekelt volt a nemzetközi kupaporondon: a Loki már korábban búcsúzott az Európa Ligától, a Vidi pedig 1–0-ra kikapott a Lech Poznantól az EL-selejtezőjének negyedik fordulójában, a párharc csütörtöki, hazai visszavágóján, így kettős vereséggel a fehérváriaknak is véget ért az európai küzdelemsorozat.

A honi élvonalbeli pontvadászatban sem nyújt túl acélos teljesítményt a címvédő, egy sikerrel és öt eredménytelenül megvívott találkozó után a tabella 11. helyén áll. A cívisvárosiak az eddigi hat forduló során már mindenbe belekóstoltak, két-két győzelmük és vereségük mellett szintén kétszer maradtak pont nélkül.

A hetekben leváltották a nyáron kinevezett Bernard Casoni vezetőedzőt a Videotonnál, így ideiglenesen Pető Tamás irányítja a csapatot, mely sok helyen változott a tavalyihoz képest. A piros-fehérek nyilván javítani szeretnék a múlt heti, Fraditól elszenvedett 3–0-s fiaskót, amire jó esélyekkel pályáznak. Idén amúgy is jobban megy Kondás Elemér tanítványainak idegenben, ráadásul tavaly például a Videoton tízmeccses győzelmi sorozatát szakította meg 2-1-es győzelmével a Debrecen Székesfehérváron.

Érzik, hogy több kell

– Él bennünk a bizonyítási vágy, főként a Fraditól elszenvedett vereség után. Nem szabad, hogy becsapjon a Vidi bajnokságban mutatott formája, jó játékosok alkotják a csapatukat, mindenképp nehéz ütközetre számítok. A mi játékunk is elég csapongó eddig, de azon vagyunk, hogy stabilizáljuk, szeretnénk elindulni felfelé, aminek első lépéseként le kell győznünk a Fehérvárt. Ugyan riválisunk hetek óta kettős terhelés alatt van, ami sokat kivesz a játékosokból, azonban úgy hiszem, elegendő idejük marad vasárnapig a regenerálódásra a csütörtöki EL-meccs után. Természetesen nincs hurrá hangulat nálunk sem, mi is érezzük, hogy ennél több kell, és mindent meg is teszünk ennek érdekében! – jelentette ki Zsidai László, a DVSC védekező középpályása.

A Loki már szombaton elindult a vasárnapi meccs helyszínére, Székesfehérvárra.

HBN
hirdetés