Vasárnap el Clásico, de Messi és Ronaldo nélkül

Nem becsülheti le Jordi Alba sem a Real csapatát
Nem becsülheti le Jordi Alba sem a Real csapatát - © Fotó: AFP
Barcelona – A gyengélkedő Real Madridnak a listavezető otthonában kellene helytállni.

Rangadót rendeznek a spanyol bajnokságban, vasárnap 16.15-től lesz a mindig nagyon várt El Clásico, a listavezető Barcelona otthonába látogat a jelenleg csak a tabella hetedik helyén álló Real Madrid.

Julen Lopetegui együttese nem éppen legszebb napjait éli, kilenc forduló alatt csak 14 pontot gyűjtöttek a Galaktikusok, legutóbb 2–1-re kaptak ki a Levante ellen otthon. A katalánok 4–2-re győzték le a Sevilla csapatát múlt héten, igaz, a mérkőzés vezéráldozatot követelt. Lionel Messi alkarjában eltört egy csont, így legalább három hétig nélkülözniük kell a gránátvörös-kékeknek. Így ő sem lehet ott az El Clásicón, ahogyan a nyáron a Reáltól a Juventusba igazoló Cristiano Ronaldo sem.

Ernesto Valverde, a Barca mestere annak ellenére sem írja le ellenfelüket, hogy nem igazán megy mostanában a „blancók” szekere, úgy véli, nyomás alatt talán jobbak is. „Azért jönnek ide, hogy bebizonyítsák a bennük rejlő erőt. Szembeszállnak velünk a nehézségek ellenére is, amiken keresztülmennek, hogy megmutassák, mennyire erősek. Erre azért képesek, mert nagyszerű játékosaik vannak!”

HBNTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek