Vasárnap délelőtt ismét Rotary Futófesztivál

Kerekesszékes versenyzők is indulnak
Kerekesszékes versenyzők is indulnak - © Fotó: Kovács Péter
Debrecen – A hétvégén immár kilencedik alkalommal várja a futás szerelmeseit a Rotary Futófesztivál, mely már évek óta a tavaszt ez a sportesemény nyitja meg.

A program a hagyományos jótékonysági futással indul, melynek távja 1993 méter. A verseny célja minél több embert megmozgatni kortól és edzettségi szinttől függetlenül. A résztvevők nemcsak egyéniben, de csapatban is nevezhetnek, akik kedvet kaptak a futáshoz, hiszen a legnagyobb létszámban résztvevő csapat egy félautomata defibrillátort nyer.

Több távon is

Tizenegy órától az edzettebbek állnak rajthoz; ők több maratoni táv közül is választhatnak. A szervezők természetesen ezúttal is szeretettel várják a kerekes­székes versenyzők jelentkezését is. A célban minden versenyző egy különleges, egyedi tervezésű érmet kap, mely Debrecen nevezetességét, a Nagytemplomot ábrázolja. A mezőny a II. János Pál pápa térről rajtol, s az egyben a cél is lesz majd.

HBN


Debrecen - Hétvégén rendezik meg a IX. Rotary Futófesztivált a Nagyerdőn, mely érinti az autóbusz- és villamosközlekedést is. A zavartalan lebonyolítás érdekében 2019. március 31-én, vasárnap 9 óra 15 perctől várhatóan 17 óra 30 percig három ütemben lesz közlekedési rendváltozás a Nagyerdőn, mely...