Varázsolni jönnek Debrecenbe

Varázsolni jönnek Debrecenbe
Debrecen – Komolyzenei kalandozások és hamisítatlan louisianai dzsessz a Debreceni Tavaszi Fesztiválon – Kocsis Zoltán és Kelemen Barnabás március 15-én, Leroy Jones és a Jazz Steps együttes március 18-án lép fel a Kölcseyben.

Kocsis Zoltán és Kelemen Barnabás szonátaestje nyitja a jubileumi évet ünneplő Debreceni Tavaszi Fesztivál rendezvénysorozatot.

Március 15-én a két zseniális művész ünnepi hangversennyel örvendezteti meg a közönséget. Találkozásuk rendkívüli, olyan előadást sikerült megálmodniuk, amely szinte elvarázsolja a nézőket. Beethoven, Bartók, Debussy és Brahms szonátái szólalnak meg. A Kossuth-díjas zongoraművész és a Liszt-díjas hegedűművész játéka szinte életre kelti e zseniális darabokat. Belépőjegy: 2400 Ft, 2900 Ft.

A világ fesztiváljain

Leroy Jones trombitaművész és a Jazz Steps együttes, a magyarországi szving-dzsessz fiatal generációjának egyre népszerűbb zenekara március 18-án a Kölcsey Központban lép fel. Leroy Jones New Orleansban született. Pályafutása során a dzsessz legnagyobb művészeivel dolgozott, köztük a Dirty Dozen Brass Banddel, Danny Bakerrel, Harry Connick Jr-ral, valamint a Preservation Hall Jazz Banddel. Viszonylag korán, a 70-es évek közepén próbálkozott saját zenekarok alapításával, a 90-es évektől működő formáció több tagcserével ugyan, de megszakítás nélkül azóta is járja a világ koncerttermeit és fesztiváljait.

Örökzöld szving

A Jazz Steps Band 2010-ben már 10. éve tevékenykedik a hazai és nemzetközi koncertéletben. Fő törekvése a dzsessz aranykorának a ’30-as, ’40- es évek, a szvingkorszak örökzöldjeinek felelevenítése, népszerűsítése. A zenekar tagjai valamennyien a Zeneakadémián vagy a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola dzsessz tanszakán végzett, dzsessz és klasszikus múlttal rendelkező, professzionális fiatal muzsikusok. Emlékezetes és nagy sikerű fellépéseik közül kiemelkednek azok a pillanatok, amikor Louis Armstrong klarinétosával, a legendás, magyar származású Joe Murányival közös örömzenéléssel örvendeztették meg a közönséget. A zenekar tagja többek között Micheller Myrtill, akinek legutóbbi (randevú) lemeze óriási sikert aratott. Belépőjegy: 2400 Ft, 2900 Ft.

INFO
Jegyek kaphatók: Apolló mozi, Kölcsey Központ, Tourinform iroda, Interticket (www.interticket.hu). Bővebb információ: www.fonixinfo.hu