Várták már a folytatást az újvárosiak

Már várják a folytatást a balmazújvárosi kézisek
Már várják a folytatást a balmazújvárosi kézisek - © Fotó: HBN
Balmazújváros – Majd’ két hónap után játszik újra bajnoki találkozót a hajdúsági együttes.

Még tavaly december 9-én lépett utoljára pályára tétmeccsen a Kőnig-Trade Balmazújváros csapata a férfi kézilabda NB I-ben. A téli szünet után szombaton játszanak újra Füzesi Ferenc tanítványai, 18 órától a Balatonfüred látogat a Kőnig Rendezvénycsarnokba.

Az újonc újvárosiak a tabella utolsó helyéről várják a folytatást, míg a fürediek a dobogóért vannak harcban, jelenleg a negyedik pozícióban vannak. Október 24-én találkoztak a felek, akkor a 20–10-es félidőt követően 37–21-re nyert Csoknyai István alakulata. Már csak két forduló van hátra az alapszakaszból, az újvárosiak a Balatonfüred után a PLER Budapest ellen zárják a pontvadászat első húsz körét szerdán 19 órától.

A legjobbat kihozni

– Január első hetében kezdtük meg a felkészülést, több próbajátékos is járt nálunk, voltak távozóink és érkezőink is. Várjuk már, hogy újra tétmeccset játszhassunk, szeretnénk bizonyítani, egészen más mederben telnek a napok az alapozás ideje alatt. Egy igen erős rivális vár ránk, nem véletlen áll ott a Balatonfüred, ahol áll. Úgy tudom, több sérültjük is van, de még így is ők az esélyesebbek. Ez azonban nem tántorít el minket a célunktól, szeretnénk a legjobbat kihozni magunkból a hátralévő két alapszakasz-meccsünkön. Nálunk szerencsére mindenki egészséges, az egész együttes hadra fogható – mondta el érdeklődésünkre Hajdu Tamás, a Balmazújváros játékosa.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az újvárosiak megváltak Füleki Árontól, Salamon Ádámtól és Heiczinger Zsolttól, és érkezett hozzájuk három új játékos, Vranac Tarik bosnyák átlövő, Dolic Miloje szerb irányító, illetve Cagalj Igor szerb beállós.

HBNTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek