Városnapi hazavárás Derecskén

Derecske – Főzősátrakkal, számtalan komoly -és könnyűzenei koncerttel, kézművesek utcájával, autósversennyel és egy igazi borvacsorával köszöntötték többek között három napon keresztül Derecske főterén a járókelőket. Bene Viktória és Fegyverneki Gergő tudósítása.

Érdeklődőt szép számmal lehet látni, hiszen ebben az évben a városnapi forgatag mellett a szeretet és testvériség jegyében első alkalommal a településről elszármazottak nagyszabású találkozóját is megrendezte a helyi önkormányzat.

– A rendezvényt fontosnak tartom az összefogás miatt, mert akinek nincs gyökere, annak nincs jövője. Az embereknek alkalmuk nyílik a közös múlt és identitás megélésére – mondta Dr. Fülepné Sipos Ilona Eszter. – Az elszármazottak találkozója tekinthető Derecske egyik legnagyobb rendezvényének, mivel sok intézménynek és civil szervezetnek kellett „olajozott szerkezetként” együttműködnie ahhoz, hogy a rendezvény létrejöhessen – tette hozzá a művelődési ház igazgatónője.

Vasárnap még folytatódik

A városnappal egybekötött elszármazottak találkozóján igazi korzóhangulat alakult ki, de sokan voltak kíváncsiak a Debreceni Filharmonikus Zenekar Erkel-gálájára, valamint a városból elszármazott 5 képzőművész munkájából nyílt, színvonalas kiállításra is.

Változatos és tartalmas programok vannak, de legfontosabb talán az, hogy találkozhatunk ismerőseinkkel, barátainkkal és beszélgethetünk egymással – vélte Bakó István polgármester.

Hamarosan újabb információkkal jelentkezünk a helyszínről!

Bene Viktória – Fegyverneki Gergő