Városi nyulak a Nagycirkuszban

Urbanrabbits, azaz Városi nyulak címmel cirkusz-színházi előadást láthatnak az érdeklődők június 19-től 27-ig Budapesten, a Fővárosi Nagycirkuszban. A darab a Francia Cirkuszakadémia végzős évfolyamának diploma-előadása, amelyet Schilling Árpád, a Krétakör művészeti vezetője rendez.

Az Urbanrabits című előadás a Krétakörrel közös produkcióban jött létre tavaly decemberben az iskola székhelyén, a franciaországi Chalons-en-Champagne-ban, majd indult 2010-ben európai turnéra. Málta, Olaszország és Románia után Magyarországon először Budapesten, a Fővárosi Nagycirkuszban látható június 19-től bő egy héten át, július közepén pedig Pécs – Európa Kulturális Fővárosa is vendégül látja.

A magyar rendező és a tizenhat fiatal három hónapos műhelymunka eredményeként személyes történetekből, vándorlások és kalandok, szerelmek és csalódások, vágyak és rémálmok mozaikjaiból építkezve teremtett hazai porondon ritkán látható, egyszerre költői és mulatságos világot.

A címszereplő városi nyulak kapcsán ne számítson senki állatszámokra; az előadás azt az itthon is népszerű – elsősorban a Trafóból ismert – műfajt képviseli, melyben összefér közvetlenség és lélegzetelállító bravúr, az egyéni mutatványok egy közös elbeszélésbe ágyazódnak bele, cirkusz és színház észrevétlen egyesül.

További információ a www.urbanrabbits.eu oldalon olvasható.