Városi és megyei rendezvényekre is alkalmas

Debrecen – Befejeződött a Kós Károly Szakközépiskola és Kollégium felújítása, valamint az épületben az új közösségi tér kialakítása. Az ünnepélyes átadás csütörtökön volt.

A munkálatokra azért volt szükség, mert az 1983-ban átadott épületek állaga erősen leromlott, valamint az eredeti funkciójához képest használatában lényeges változások következtek be – társadalmi hatások hívták életre a kézműves szakiskolát, később 80 fős kollégiummal bővült az intézmény. Az ezredforduló után a törvényi változások, a társadalmi hatások és a szülői igények hozták létre a párhuzamos művészeti szakközépiskolát, amelyben 2003 óta zajlik az oktatás.

A közel 400 millió forintos támogatással megvalósult beruházás keretében egyebek mellett a meglévő épületben elvégezték a teljes gépészeti felújítást, bővítették a könyvtárat, új tereket alakítottak ki, lifteket és rámpákat szereltek fel. A korszerűbb és energiatakarékosabb intézményben az iskola diákjai és dolgozói komfortosabban érezhetik magukat, valamint az új közösségi épület alkalmas városi és megyei rendezvények megtartására is.

HBN
hirdetés