Várják az alkotásokat a 2015-ös Őszi Tárlatra

Akt.:
Várják az alkotásokat a 2015-ös Őszi Tárlatra
© Fotó: DMK
Debrecen – Hajdú-Bihar megye képzőművészeti életének meghatározó éves seregszemléje az 1950-es évek óta minden évben megrendezésre kerülő Hajdú-Bihar Megyei Őszi Tárlat, amelyet idén a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Irodája, a Debreceni Művelődési Központ és a VOKE Egyetértés Művelődési Központja 2015. október 9–30. között rendez meg Debrecenben, a Belvárosi Galériában (Kossuth u.1.)

A tárlat nyitott, a tartalmi és tematikai sokszínűség megőrzése mellett az amatőr és hivatásos alkotók számára is bemutatkozási lehetőséget kínál. A kiállítás mindemellett fontos lenyomata a megyei képzőművészet fejlődésének, változásának.

A kiállításon részt vehet minden Hajdú-Bihar megyében élő amatőr és hivatásos képző- és iparművész, alkotónként – műfaji és tematikai megkötések nélkül – összesen három darab művel (érem max. 5 db), melyet kiállításra kész állapotban kell beadni (grafikákat keretezve, vagy 50×70 cm, vagy 70×100 cm üveggel ellátva, kisplasztikát nemes anyagból kivitelezve 80 cm maximális kiterjedéssel, festményeket és textileket vízszintesen max. 125 cm, függőlegesen max. 200 cm méretben.) A kiállítás zsűrije a beadott sorozatokat megbonthatja.

A beadott alkotások nem lehetnek 2014. évinél régebbiek. A műtárgyakat 2015. szeptember 25-26-án 11-18 óra között lehet beadni a debreceni VOKE Egyetértés Művelődési Központjában (4034 Debrecen, Faraktár út 67., 52/310-993).

Az amatőr alkotók számára szeptember 28-án a zsűri tagjai szakmai konzultációt tartanak. A zsűri alkotóközösségek számára közösségi díjat, a megyei és a helyi értékeket bemutató, feldolgozó művek alkotói részére külön díjat adhat ki. Az alkotásokon maradandóan fel kell tüntetni az alkotó nevét, címét, a mű címét, méretét és technikáját, valamint az alkotás évét.

Jelentkezés:

– Takács Hajnalka –