Várják a nevezéseket az Eötvös Kupára

A Tirol csapata
A Tirol csapata - © Fotó: magánarchívum
Debrecen – Az Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatornát idén augusztusban már 19. alkalommal rendezik meg.

Az idei esztendőig 37 ország több tucat csapata szerepelt az eddigi tornákon, de a szervezők örömére ez a szám hamarosan emelkedni fog. Az elmúlt években több korosztályos válogatott is részt vett a versenyen, a hazaiakon kívül például Belgiumból, Chiléből, Grúziából, Izraelből, Katarból, Kazahsztánból, Romániából, Svájcból, Tajvanról, Tunéziából. A válogatottakon kívül neves klubcsapatok érkeztek az elmúlt években például az Egyesült Államokból, az Egyesült Arab Emírségekből, Finnországból, Kínából, Dániából, Észtországból, Hollandiából, Lettországból stb.


Az Esmoriz csapata | Fotó: Magánarchívum Az Esmoriz csapata | Fotó: Magánarchívum ©

Az idei program ismét bővül, hiszen a hagyományos – 2015. augusztus 17-19. között Balmazújvárosban, Debrecenben, Derecskén és Kabán sorra kerülő – teremröplabda-torna mellett 2015. augusztus 21-én, Hajdúnánáson a hölgyeknek, Hajdúböszörményben pedig a férfiaknak rendeznek utánpótlás és felnőtt kategóriákban is nemzetközi strandröplabda-tornát.

A teremröplabda versenyen remélhetőleg ismét visszatér a megismételhetetlennek tűnő légkör. Ennek kellékei adottak: a belvárosban zajló megnyitó, a hangulatos kísérő rendezvények, a soknemzetiségű légkör, a virágkarnevál közelsége, a két nem egy helyszínen történő játéka, a prominens személyek jelenléte, a teltházas döntő, a minden résztvevőnek adott ajándékcsomag, a magyar szenior válogatott gálamérkőzése, Debrecen nyárvégi hangulata.

Valószínűleg a színvonalra sem lesz panasz, hiszen már április közepéig kilenc ország csapatai jelentkeztek a versenyre. A hölgyeknél a tavalyi dobogósokon kívül kínai, finn, osztrák, szlovák, román, szlovén, lengyel és magyar együttesek neveztek már. A fiúknál a portugál korosztályos bajnok, a magyar serdülő válogatott, a tavalyi bronzérmes DEAC mellett a kínai Tianjin Hong Tian Ma Sport Club, a szlovák VK KDS Sport Kosice és a Dunaferr jelezte eddig részvételét.

A szervezők a torna nagyköveteinek idén is olyan illusztris személyiségeket kértek fel, akik a röplabdázás emblematikus alakjai. Közülük többen tevőlegesen szerepet vállalnak abban, hogy az Eötvös Kupa valóban érdekes program legyen. A nagykövet életrajza és az általuk felajánlott licittárgyak itt érhetők el.

A strandröplabda versenyt kétvereséges vigaszágas rendszerben szervezik. Ide is szép számmal jelentkeztek már finn, portugál, afgán, román, szlovák, magyar párosok.

A szervezők szeretettel várják a versennyel kapcsolatos kérdéseket és a még szabad helyekre a nevezéseket.

A verseny hivatalos honlapján sok más információ található, többek között az idei Eötvös Kupa versenykiírása és a már nevezett párosok és csapatok nevei, képei.

– Szombathy András –
hirdetés