Várják a nevezéseket a 23. Országos Diákfilmszemlére

Budapest – Várják a nevezéseket a 23. Országos Diákfilmszemlére; az augusztus 22. és 28. között a budapesti Aranytíz Kultúrházban zajló eseményre három kategóriában augusztus 1-ig lehet nevezni.

A Polifilm Műhely Közhasznú Alapítvány, az Aranytíz Kultúrház és a Ház a Réten Közhasznú Kulturális Egyesület 23. alkalommal rendezi meg filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott keddi közleményében.

Mint írják, az idei évben három kategóriában fogadnak el nevezéseket: általános iskolások, középiskolások és fiatal filmesek jelentkezését várják.

A jelentkezők 20 percnél rövidebb alkotásai előzsűrizés nélkül kerülnek be a szemle programjába. A nevezés díjtalan. A 20 percnél hosszabb filmek előzsűrizésen esnek át.

Az előzsűri javaslatára azokat a 20 percnél hosszabb filmeket, amelyek nem kerültek be a versenyprogramba, információs blokkban vetítik a szemle ideje alatt.

A vetítések után naponta a szakmai zsűri vezetésével nyilvános konzultációt tartanak az alkotók és az érdeklődők számára. Az arra érdemes alkotásokat zsűri díjazza.

A nevezések és a 20 percnél hosszabb versenyfilmek leadási határideje augusztus 1-je, a többi nevezett versenyfilm leadási határideje augusztus 22.

További információ a ezen az oldalon található.

– MTI –
hirdetés