“Várják a megfelelő alkalmat és a minél nagyobb tömeget”

“Várják a megfelelő alkalmat és a minél nagyobb tömeget”
© Illusztráció: Getty Images
Debrecen – Olvasóinkat most arról kérdeztük, szerintük mekkora a terrortámadás valószínűsége a foci Eb-n. Van olyan, akinek a baráti társaságában már napok óta téma ez az ügy.

– Nem tartok egy esetleges terrortámadástól, szerintem túl nyilvánvaló lenne. Eddig még csak fenyegetésről sem hallottam – említette Dajka Dávid.


Dajka_David

Dajka Dávid


– Nagy a készültség, túl átlátszó lenne a merénylők részéről egy, az EB-re időzített támadás. Viszont, ha azt nézzük, eddig többször is fenyegettek már különböző események kapcsán, és nem történt semmi. Reméljük, a hallgatás nem jelent rosszat – mondta Mészáros Daniella.


Meszaros_Daniella

Mészáros Daniella


– Véleményem szerint van rá esély. Ugyan nagy a biztonsági védelem a franciák részéről, de a terrorszervezetek számára nem kijátszhatatlan. Eddig is előszeretettel terveztek akciókat olyan helyszínekre, ahol egyszerre nagy tömeg gyűlt össze – fejtette ki Pál Mária.


Pal_Maria

Pál Mária


– A baráti társaságunkban már napok óta téma ez a kérdés. Bár eddig nem riogattak, szerintem a döntőre biztosan készülnek valamivel – hallhattuk Czapp Dávidtól.


Czapp_David

Czapp Dávid


– Ugyan a terroristák eddig nem léptek, de nagy esély van rá, hogy a döntőn valamilyen atrocitás történik. Eddig csupán várták a megfelelő alkalmat és a minél nagyobb létszámot – felelte kérdésünkre Virga Szabolcs.


Virga_Szabolcs

Virga Szabolcs


– Nincs bennem félsz amiatt, hogy bármi is történne az Európa-bajnokságon, erős a védelem – nyilatkozott Kovács Alexandra.


Kovacs_Alexandra

Kovács Alexandra


HBN-BL | Fotók: Derencsényi István