Várható játékosmozgás a Lokinál – Újra munkában Kondás Elemér fiai

A szezon első edzését tartotta meg a DVSC-TEVA együttesének a szakmai stáb
A szezon első edzését tartotta meg a DVSC-TEVA együttesének a szakmai stáb - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A DVSC-nél úgy vélik, minden poszton szükség van frissítésre, több labdarúgó is érkezhet a nyári szünetben.

Mindössze alig több mint három héttel a bajnokság befejezése után kedden ismét munkába álltak a DVSC-TEVA labdarúgói. A csapat a felkészülést követően június 30-án már pályára lép, az Európa Liga első selejtezőkörében van jelenésük Kondás Elemér fiainak.

Már ismertek az ellenfelek

– Vérvétellel majd az azt követő edzéssel indítottuk a heti munkát – mondta a vezetőedző. – Szerdán kondícióteszt alá vetjük a játékosokat, majd csütörtökön és pénteken ismét tréning vár rájuk, a jövő hét első napjától pedig napi két gyakorlást vezénylünk a társaságnak. Bízom benne, hogy a srácok kipihenték magukat, voltak, akiknek kettő, és voltak olyanok, akiknek három hét jutott a regenerálódásra, ennyi idő alatt kellett megoldaniuk a kikapcsolódást – osztotta meg velünk a szakvezető, aki magának csupán néhány nap szabadságot engedélyezett az elmúlt hetekben.

A gárda természetesen felkészülési találkozókat is vív az előttünk álló bő egy hónapban, a jövő hét szombaton egymás közti játékra kerül sor, június 11-én a szlovák élvonal bronzérmese, a Spartak Miava lesz az ellenfél, egy héttel később az MFK Michalovce, 23-án pedig a Ruzomberok ellen mérik össze erejüket a piros-fehérek. Július 7-én Loki–Békéscsaba meccset rendeznek és tervben van július 9-én egy összecsapás a Mezőkövesd ellen is.


dvsc_edzes-3

Fotó: Derencsényi István | Kattintásra galéria nyílik


Kondás Elemér a Naplónak elmondta, folyamatosan dolgoznak a háttérben azon, hogy kialakítsák a 2016/2017-es keretet.

Jön az utánpótlás

– Lesznek változások, minden egyes poszton szükség van frissítésre, természetesen a csatársorban is – utalt a tréner arra, hogy Sidibével és Coulibalyval sem hosszabbított szerződést a klub. – Rendszeresen kapunk ajánlásokat leszerződtethető játékosokról, utána nézünk, kik azok és ha van rá lehetőség, megnézzük őket egy-egy tesztjáték során. Mi is próbálunk nyitott szemmel járni, s ha valakire szemet vetünk, megnézzük, meg tudjuk-e szerezni. Sok összetevője van, ki kerül Debrecenbe, figyelembe kell venni az anyagi lehetőségeket is, meg kell néznünk, beleillik-e a csapatba a futballista, hiszen a képességeken túl az emberi tulajdonságok is fontosak ilyenkor. Az utánpótlásunkból jelenleg nem tudunk fölhozni az első csapathoz senkit, mert még tart a bajnokság, de ősszel lesznek ilyen labdarúgók – árulta el Kondás Elemér.

HBN



További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek






hirdetés