Varga volt a legjobb magyar Belgrádban

Akt.:
Varga Miklós
Varga Miklós - © Fotó: HBN
Belgrád – A Belgrádban 53. alkalommal megrendezett Belgrade Winner torna során 8 magyar bunyós lépett kötelek közé a hétvége küzdelmeiben.

A 18 ország öklözőit felvonultató viadal a magyar válogatott számára végül nem hozott aranyérmet egyik súlycsoportban sem, sőt, ezüstöt is csak egyet: ez viszont a Harangi Imre SE kiválósága nevéhez fűződik, hiszen Varga Miklós 60 kilóban két szép győzelemmel menetelt a fináléig, ott azonban francia vetélytársa nyert. Miki ezzel is a magyar gárda legeredményesebbje volt (5 bronzérem került még a mieink tarsolyába).


Varga Miklós mérkőzései (60 kg):

1. nap (a 8 között)

Varga Miklós (HUN) – Almog Briga (ISR) 2-1

2. nap (a 4 között)

Varga Miklós (HUN) – Nico Morrison (WAL) 3-0

3. nap (döntő)

Varga Miklós (HUN) – Sofiane Oumiha (FRA) 0-3


Varga Miklós ezüstérmet szerzett.

A magyar válogatott többi tagja nem jutott be a vasárnapi döntőkbe. Az elődöntőben volt érdekelt Csóka Nándor (52 kg), Herczeg Norbert (56 kg), Nyéki Georgian (64 kg), Király Viktor (69 kg), valamint Urbán Ferenc (+91 kg), míg a két Harcsa, Zoltán (75 kg) és Norbert (81 kg) a legjobb négyen kívül maradt. Összességében a magyar küldöttség kevés mérkőzést nyert meg, s a 18 ország éremtáblázatán a 12. helyet szerezte meg 6 éremmel, amiből Varga Mikié lett a legfényesebb, egy ezüst.

A torna legjobb csapata Kazahsztáné lett.

A magyar válogatottnál ott dolgozott Varga Miklós klubedzője, Máté Attila is.

Gratulálunk a szép eredményhez, hiszen 2014 után Varga (akkor az aranyig menetelt) 2015-ben ismét a fináléban bokszolhatott ezen a rangos nemzetközi versenyen!

– harangiboxing.hu –


Varga Miklós második lett a belgrádi ökölvívótornán
Varga Miklós a 60 kilogrammos kategóriában ezüstérmet szerzett a Belgrádban rendezett nemzetközi ökölvívótornán.