Varga, Ungvári és Máté is ott lesz Bakuban

Ungvári és Varga egyenruhában
Ungvári és Varga egyenruhában - © Fotó: magánarchívum
Debrecen – Az első alkalommal megrendezendő Európai Játékokat június 12-én nyitják meg, és a június 28-ig tartó, az olimpiához hasonló, de csak Európára koncentráló sporteseményen Magyarországról mintegy 200-an fognak szerepelni.

A játékokon félszáz ország nagyjából hatezer sportolója vesz részt. A Harangi Imre SE két ökölvívója, Varga Miklós és Ungvári István mellett Máté Attila vezetőedző is ott lesz a mieink csapatában.

Nemrég ruhapróbán vettek részt a srácok, s mivel a tréningek is jól zajlottak most már “csak” arra kell figyelni, hogy a legjobb tudásuk szerint bunyózzanak az azerbajdzsáni fővárosban a mieink – meg persze a teljes magyar válogatott.

Ebben lehet segítségükre – kollégái mellett – Máté Attila tréner, aki régóta dolgozik a nemzeti együttes mellett is, nem csupán a hajdúsámsoni klubot vezeti.

A bokszesemények a menetrend szerint június 16-án kezdődnek és 24-ig zajlanak le az előcsatározások, majd innentől kezdve három napon át rendezik az éremcsatákat.

Hatalmas dolog lenne, ha itt is érdekeltek lennénk még a megyei bunyósok!

Ám ez nem lehetetlen, hiszen Varga kétszeres, Ungvári egyszeres Európa-bajnokként utazik Bakuba. Ráadásul erejük teljében vannak a sportolók 27, illetve 26 évesen, súlycsoportjukban (60 és 49 kg) pedig többször bizonyították már, hogy a nemzetközi szintet is jócskán megütik.

– Koppányi Szabolcs –
hirdetés