Varga Miklós nem jósolgat

A hajdúsámsoni öklöző mellett a DVSC-s Kalucza Norbert képviseli megyénket az Eb-n.

A június 4. és 13. között Moszkvában megrendezendő kontinensbajnokságra készülő Varga Miklós, a hajdúsámsoni HISE öklözője a várható eredményt illetően nem bocsátkozik jóslatokba, a ringben szeretné bizonyítani, hogy felkészült az év egyik legfontosabb ökölvívó eseményére.

Szántó Imre mesteredző egy interjúban kijelentette, optimista a moszkvai Európa-bajnoksággal kapcsolatban. A kiváló tréner véleménye szerint Bacskai Balázs, Varga Miklós és Káté Gyula is esélyes az éremszerzésre, nem lepődne meg, ha valamelyikük aranyéremmel térne haza az orosz fővárosból. – Megtisztelő számomra, ha egy olyan neves szakember, mint Szántó Imre az Eb éremesélyesei között emleget. Én, ha lehet, nem jósolgatnék, nem ígérgetnék, a szorítóban akarom megmutatni, mit tudok – tért ki az esélylatolgatás elől az olimpikon.
Elvégezte a munkát
Máté Attila edzőként segítette a moszkvai Európa-bajnokságra Tatán készülő válogatott edzésmunkáját, a sámsoni tréner véleménye szerint Varga Miklós éremszerzési esélyekkel utazhat az orosz fővárosba. – Miki nagyon jól dolgozott az edzőtáborban, szokás szerint élen járt a munkában – értékelte Varga Miklós edzésmunkáját Máté Attila, aki az Eb után akkor lenne elégedett, ha Miki dobogón zárná a viadalt. – Úgy vélem, az érem „benne van” Mikiben, az Eb előtti versenyeken remek formát mutatott, ezt jó lenne megismételni. Egy jó sorsolással, s tisztességes bíráskodással Moszkvában is eljuthat a négy közé, ott pedig már bármi megtörténhet.
Varga a kontinensviadalon is számíthat klubedzőjére, Máté Attila ugyanis egyesületi költségen elutazik az Európa-bajnokságra, így Dr. Kovács László szövetségi kapitány segítőjeként közvetlenül a ringsarokból adhat majd tanácsokat tanítványának. De Máté nem csak tanítványára, hanem a másik hajdúsági öklözőre, Kalucza Norbira külön is odafigyel, mivel egyesületi edzője, Deél István nem utazik Moszkvába. HBN-BZTovábbi hírek a haon-sportoldal kategóriából