Varga Miklós nagyot szeretne alkotni az olimpián

Varga Miklós nagyot szeretne alkotni az olimpián
Ökölvívás – Fortuna segítsége is jól jönne a sorsoláskor a HISE öklözőjének.

Kedden útra kelt a hajdúsámsoniak öklözője, Varga Miklós, aki a 27-i sorsolás után 29-én, pénteken már szorítóba is léphet a londoni ötkarikás játékokon. A HISE immár kétszeres olimpikonjával az elutazása előtt beszélgetett a Hajdú-bihari Napló.

 

Rövidke pihenőt kapott, vasárnap délután érkezett haza a tatai edzőtáborból, kedden pedig már repül Londonba. Mivel tölti ezt az időt?

Varga Miklós: – Igyekszem minél jobban feltöltődni. A pihenésé, a lazításé a főszerep, de figyelek, hogy ne vigyenek el az itthoni dolgok, fejben már készülök az olimpiára, nagyot kell alkotnom.

 

Pekingben már megízlelte az ötkarikás játékok légkörét, mennyiben másabb a Londonra való készülődés?

Varga Miklós: – Annyiból talán könnyebb lesz, hogy láttam már olimpiai falut, tudom, hogy mennek a dolgok, milyen programok lesznek, mit kell csinálnom, hová kell mennem, kiket kell majd keresnem. Az elvárás azonban nagyobb magammal szemben, ez azért súlyt is tesz a vállaimra.

 

A 60 kilogrammban 28 bunyós szerzett kvótát, a névsor igen veretes, több klasszis is küzd az érmekért. Jó forma esetén a pontszerző hely is elérhető. Az lenne a legoptimálisabb, ha kezdésként egy olyan bunyóst fogna ki, aki nem tartozik a szűk világelitbe. Bemelegedne, aztán jöhetnének a nagyobb „falatok”…

Varga Miklós: – Igen, nagyon kemény a könnyűsúly. Senki nem szeretne már az első meccsen egy aranyesélyessel kezdeni. Akadnak olyanok a súlycsoportban, akik ellen szívesebben vívnám a nyitómeccset. Az olimpián már nincs könnyű mérkőzés, mindenki ellen meg kell szenvedni a győzelemért, ebben a mezőnyben nincsenek „hurkák”.

Igyekszem nem foglalkozni semmivel, akit „dob a gép”, az ellen kell a legjobbat kihozni magamból. 

 

Egyesületi mestere, Máté Attila, ha nem is hivatalos minőségben, de ott lesz az olimpián. Gondolom, számít majd a jelenléte.

Varga Miklós: – Mindenképpen, főleg, ha hallom majd a hangját. 

HBN-BZ

 

Hajdú-bihari olimpikonok: