Helyi közélet

2014.07.06. 10:52

Afgán határsértők a vonaton

A hat illegális migránst Derecskén, a vasútállomáson fogták el a rendőrök.

A hat illegális migránst Derecskén, a vasútállomáson fogták el a rendőrök.A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. július 5-én 4 óra körüli időben egy állampolgár telefonon arról értesítette a rendőrséget, hogy a Nagykereki felől Debrecen irányába közlekedő személyvonaton hat gyanúsan viselkedő külföldi férfi utazik.

A rendőrök a derecskei vasútállomáson a szerelvényről leszállították és intézkedés alá vonták a 16 és 25 év közötti afgán állampolgárokat, akikről megállapították, hogy a jogszerű magyarországi tartózkodáshoz szükséges iratokkal nem rendelkeznek. A járőrök tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt a külföldieket előállították a Létavértesi Határrendészeti Kirendeltségre az idegenrendészeti eljárás lefolytatása céljából.

Valamennyien menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, így a határrendészek átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában