Varga Kevin nem izgult, inkább gólt lőtt

Akt.:
Varga Kevin nem izgult, inkább gólt lőtt
© Fotó: dvsc.hu
Debrecen – Varga Kevin élete első élvonalbeli találkozóján mindjárt betalált az ellenfél hálójába.

Minden futballista olyan debütálásról álmodozik karrierje hajnalán, mint amilyenben Varga Kevinnnek volt része múlt hét pénteken a Vasas ellen. A Loki huszonegy esztendős támadója kezdőként játszott hazai pályán, győztes csapat tagja volt, s a 4–1-es sikerből góllal vette ki a részét.

A pazar távoli lövés és a mutatott teljesítménye hatására a debreceni szurkolók egy csapásra megkedvelték a szőke srácot, aki egyáltalán nem tűnt megilletődöttnek a zöld gyepen. Vajon ő is így érzi-e?

– Izgalom nem volt bennem, inkább egy egészséges drukk, illetve hatalmas motiváció, és szerettem volna, ha jó teljesítményt hoz ki mindez belőlem. Bizonyítani akartam a társaknak, az edzőimnek és a szurkolóknak is – fogalmazott Varga Kevin.

Bíztak benne

A játékostól megkérdeztük, milyen jó tanácsokkal látta őt el edzője, Herczeg András a mérkőzés előtt. – A mérkőzés délelőttjén leült velem és biztatott, azt mondta, ne izguljak, majd ő izgul helyettem is. Azt is hozzátette, hogy tisztában van a képességeimmel, bízik bennem és bátran tegyem a dolgomat. A találkozó után pedig gratulált a teljesítményemhez –jelentette ki.

A játékos elmondta, nagyon örült az NB I-es bemutatkozásnak, annak pedig különösen, hogy ez a Nagyerdei Stadionban történt meg. – Nagyszerű hangulat volt a stadionban, kint voltak az ultrák is, mindez pluszerőt adott mindannyiunknak – mondta Varga, majd rátért a góljára. – Ferenczi Janitól kaptam meg a labdát, vezetni kezdtem befelé, miközben láttam, hogy Mengolo és Könyves elviszik előlem a védőket, ezért lövőhelyzetbe kerültem. Láttam, hogy a kapus takarásból figyel, sikerült rálőnöm a labdát, szerencsére már nem tudott hárítani – emlékezett vissza az örömteli pillanatra.

A DVSC alakulatára komoly erőpróba vár a hétvégén, ugyanis a bajnoki címvédő, a tabellát jelenleg is vezető Budapest Honvéd otthonában lép pályára szombaton 20 óra 30 perckor. Kíváncsiak voltunk rá, mit gondol erről a meccsről a középpályás.

– Nagyon nehéz mérkőzés lesz, hiszen a Honvéd a bajnok, nagyszerű csapat, elöl és hátul is remek játékosok alkotják. Úgy vélem, a mi erényünk a szervezettség, ha továbbra is fegyelmezetten futballozunk, és a kulcsembereiket fel tudjuk tartóztatni, akkor jó eredményt érhetünk el. A támadójátékunk hatékonyságán is sok múlhat, jól kell gazdálkodnunk a gólhelyzetekkel és akkor meglepetést okozhatunk Kispesten.

HBN-TN


Debrecen - Kiszakadt a gólzsák, a Loki 4–1-re verte a Vasast, így megszerezte első sikerét az új idényben a Herczeg-gárda. A Vasas együttesét fogadta pénteken este, az OTP Bank Liga hatodik fordulójában a DVSC. Nagyon fontos összecsapást rendeztek a Nagyerdei Stadionban, hiszen a Loki a tabella u...
Debrecen - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 2017/2018-as szezonjának 6. fordulójában a Debreceni VSC csapata a Vasas együttesét fogadta pénteken 19.30-tól a Nagyerdei Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on! Labdarúgó OTP Bank Liga NB I, 6. forduló ...