Varga is a legjobb négy között!

Az 54. Bocskai István-emlékverseny első napján ringbe lépő Móna Imrének (DVSC, 75 kg) túl nagy falat volt az oroszok „ütőgépe”, Maxim Gazizov.

Az orosz sutba dobta a vívóstílust, azonnal nekiugrott a hajdúsági versenyzőnek. Gazizov testütései után a bíró számolt Mónára, majd az orosz további rohamait látva a DVSC vezetőedzője, Deél István az első menetben feladta a küzdelmet.

Sikerrel járt viszont Varga Miklós, a hajdúsámsoni HISE bunyósa, aki győzelmével csatlakozott a már az elődöntőt korábban kivívó debreceni Kalucza Norbert mellé. Varga a Bocskai csütörtöki versenynapján – az éremért folyó küzdelemben – óriási csatában, segédpontokkal legyőzte a francia Rachid Azzedine-t.

A két hajdúsági bunyós a pénteken 16 órától kezdődő programban a döntőbe jutásért lép szorítóba: Kaluczára a KSI sportolója, Berna Dávid vár, míg Vargának a fehéroroszok Eb-ezüstérmesét, Vazgen Safariant kell legyőznie, ha a szombati kategóriadöntő résztvevője szeretne lenni.További hírek a haon-sportoldal kategóriából