Varga-ezüst Belgrádból, a Winner tornáról

Varga Miklós
Varga Miklós - © Fotó: HBN archív
Belgrád, Hajdúsámson – A Harangi Imre SE bunyósa a tavalyi arany után ismét döntőt vívhatott a 60 kilósok erős, nemzetközi mezőnyében, amivel a magyar válogatott legjobbja volt.

Április végén (23-26.) a magyar felnőtt válogatottal és Máté Attila klubedzővel – aki a nemzeti csapatnál is dolgozik – vett részt Varga Miklós, a HISE Eb-bronzérmes öklözője a nagy hagyományokkal rendelkező, idén immár 53. alkalommal megrendezett Winner tornán.

Itt a nyolctagú magyar küldöttségből a legjobb helyezést érte el, hiszen egyedül ő jutott el a döntőig (mellette lett még 5 bronzérme a mieinknek). Varga az első körben egy izraeli bunyós ellen nehezen kezdett, de belelendült, s onnantól uralta a csatát – tudtuk meg trénerétől, aki hozzátette, hogy ezután, a második összecsapásán klasszis különbség mutatkozott a hajdúsági bokszoló javára egy amúgy igen kellemetlen wales-i ellen, akit egyhangú pontozással győzött le.

A döntőben egy fiatal francia került vele szembe, s bizony Varga eleinte nem találta az ütőtávot, ám a második menetet olyan simán hozta, hogy egyre pontosabb és erősebb ütései nyomán megszámolták a gall versenyzőt. A harmadik menetben Oumiha főleg a távolságot igyekezett tartani, s csak néha kontrázott Miki támadásaira, mégis, a végén – a magyar küldöttség nagy meglepetésére – 3-0-val a franciát hozták ki nyertesként.

Összességében Máté Attila ezzel együtt is maximálisan elégedett volt Vargával, aki bebizonyította, hogy még mindig a könnyűsúly legjobbja hazánkban, s nemzetközi szinten is komolyan számolni kell vele.

Varga Miklós mérkőzései a Winner tornán (60 kg):

1. nap (a 8 között)

  • Varga Miklós (HUN) – Almog Briga (ISR) 2-1

2. nap (a 4 között)

  • Varga Miklós (HUN) – Nico Morrison (WAL) 3-0

3. nap (DÖNTŐ)

  • Varga Miklós (HUN) – Sofiane Oumiha (FRA) 0-3

Varga Miklós ezüstérmet szerzett.

– Koppányi Szabolcs –