Varga és Bernáth, valamint Nagy esélyes még Rióra

Varga és Bernáth, valamint Nagy esélyes még Rióra
© Fotó: HBN archív
Hajdú-Bihar – Április 2-án döntött a Magyar Ökölvívó Szakszövetség az indulók listájáról. Ennek értelmében a hajdúsámsoni HISE bokszklub két kiválósága, többszörös magyar bajnoka, nemzetközi érmese, Varga Miklós (60 kg) és Bernáth István (+91 kg) Törökországba utazik április 7-18. között, hogy a samsuni nemzetközi kvalifikációs viadalon sikerrel járjon. A cél a 2016-os nyári olimpia Rióban!

Mellettük Hajdú-Bihar megyéből még a DVSC-s Nagy Tímea kap lehetőséget arra, hogy kiharcolja az olimpiai részvételt. Ő a május 19-27. közötti női világbajnokságon bunyózik Astanában (Kazahsztán). Itt maga a vb is nagy kihívás lesz, de akár az ötkarikás játékokra is “beütheti” magát a 75 kg-ban induló vb- és Eb-érmes Nagy.

Mind a három sportolónak rendkívül nehéz dolga lesz, ám nem csak a megyei, de az országos ökölvívásnak is rengeteget jelentene a kijutásuk (akárcsak a többi, mintegy tucatnyi magyaré még, akik az olimpiáig még hátralévő kvalifikációs versenyeken szerepelnek), hiszen egyelőre nincs magyar bunyós a nyári játékokon.

– Koppányi Szabolcs –Sporthírek