Varga: Elfogadhatatlan Halász Csilla kinevezése

Debrecen – „Vérlázító, hogy Nagy Sándor Tibornak, a Nagyerdei Kultúrpark vezetőjének nyakára rakták társügyvezetőként Halász Csillát, aki egyetlen dokumentummal sem támasztotta alá kinevezésének szükségességét” – jelentette ki Varga Zoltán önkormányzati képviselő, a Demokratikus Koalíció (DK) koordinátora pénteki sajtótájékoztatóján.


Azt mondta, Kósa Lajos indoklása nevetséges, ugyanis olyan ötletekkel, miszerint oroszlánsimogatóra van szükség az állatkertben, két gömb fagyiért egy kisiskolás is elő tud állni. Ezzel szemben az új ügyvezető 550 ezer forintos alapbérért plusz 50 százalékos teljesítménybérért vállalta a munkát – jegyezte meg.

Varga azt mondta, Kósa Lajos elfogadhatatlan és vállalhatatlan magánakciójáról van szó, ami miatt – tudomása szerint – a Fidesz frakcióban is nagy volt a morgolódás. – „Az a hír járja ugyanis a hivatalban, hogy a polgármester egy nehéz anyagi helyzetben lévő vállalkozón, egykori évfolyamtársán igyekszik segíteni” – fogalmazott.

Alkalmasnak tartják

A Fidesz-KDNP frakció nevében Balázs Ákos reagált. Azt írta, ha Varga Zoltán részt vett volna a közgyűlés csütörtöki ülésén, halhatta volna a polgármester indoklását. Nagy Sándor Tibor igazgató szakmai hozzáértését soha senki nem kérdőjelezte meg. Halász Csilla a jelenlegi ügyvezetővel azonos végzettséggel rendelkezik, szakmai ismeretei alkalmasak arra is, hogy a Nagyerdei Kultúrpark szolgáltatásait eredményesen fejlessze – közölte.

– HBN –