Sport

2017.03.28. 10:54

Rekordot döntöttek a világkupán a debreceni uszonyosok

Debrecen - Történetük legeredményesebb világkupa-szereplését produkálták a Debreceni Búvárklub uszonyosúszói a hétvégi olaszországi fordulón, hiszen a megszerzett 8 egyéni aranyérem új csúcs az egyesület életében.

Debrecen - Történetük legeredményesebb világkupa-szereplését produkálták a Debreceni Búvárklub uszonyosúszói a hétvégi olaszországi fordulón, hiszen a megszerzett 8 egyéni aranyérem új csúcs az egyesület életében.

A 20 ország 428 versenyzőjét felvonultató mezőnyben a felnőtteknél remek időkkel győzött Senánszky Petra, méghozzá mindhárom versenyszámában, míg a férfiaknál Kosina Gergő szerzett két első helyezést 100 és 200 méteren. A junior lányoknál Szabó Anita - követve a jó példát - mindhárom versenyszámában magabiztosan nyert, míg a Senánszky Petra, Szűcs Rebeka, Makszim Csenge, Szabó Anita összeállítású váltó új felnőtt országos csúcsot úszott a 4x100 méteres váltóban.

Nagyon kemény néhány hét áll mögöttünk, őszintén szólva kellemes meglepetés volt számomra, hogy ilyen terhelés után is ilyen jó időeredményeink születtek. Eddig egy Világkupa versenyen sem sikerült 8 egyéni aranyérmet nyernünk, ráadásul ezúttal ebből 3 is Világjátékok versenyszámban született. Jó úton járunk, remek körülmények között készülhetünk, amit az ilyen eredményekkel tudunk meghálálni” – mondta Kókai Dávid, a csapat edzője.

Teljesítményükkel a felnőtt női mezőnyben Senánszky Petra, a junior lányoknál pedig Szabó Anita az összesített pontversenyben is az élen végeztek.

Legközelebb 4 hét múlva, a lengyelországi Olsztyn városában rendezik az uszonyosúszó világkupa sorozat 3. állomását, ahol szintén vízbe ugranak a debreceni versenyzők is.

- Debreceni Búvárklub -


Hat arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyertek a magyar versenyzők az olaszországi uszonyosúszó világkupán. Az eredmények különösen biztatóak a nyári Világjátékok előtt, hiszen valamennyi elsőséget a nem olimpiai sportágak legnagyobb multisport-eseményére készülő sportolónk szerezte.

A magyar uszonyosúszók hat arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szereztek a felnőttek között az olaszországi Lignano Sabbiadoróban rendezett világkupaversenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!