Varga Bakuban, Bernáth Venezuelában harcol az olimpiáért

Varga Bakuban, Bernáth Venezuelában harcol az olimpiáért
© Fotó: harangiboxing.hu
Hajdúsámson – Két HISE-bokszolónak is van még esélye a riói olimpiára. Varga Miklósnak a cél érdekében egy rangos kvalifikációs tornán kellene az első ötben végeznie Bakuban, míg Bernáth Istvánnak Venezueláig kell utaznia egy igen szép eredményért.

Mint ismeretes, Varga Miklós, aki kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes bunyós, 2008-ban Pekingben már járt az olimpián, most újra reménykedhetünk, hogy kijut az ötkarikás játékokra. Ezt egyelőre csak Harcsa Zoltán mondhatja el biztosan magáról, de a Magyar Ökölvívó Szakszövetség vezetősége részéről jó esélyt látnak Bacskai Balázs és Varga Miki részvételére is – akik Azerbajdzsán fővárosában válthatnak jegyet a tengerentúlra.

Bernáth István azonban még mindig küzd a kézsérülésével, ezért ő Bakuban nem fog szerepelni, csak kicsit később, Venezuelában lép szorítóba, ahol profi és félprofi bunyósok mérik össze tudásukat Rióért. Erre az APB-WSB nemzetközi viadalra július 3-8. között kerül sor, ahonnan eddig információk szerint 10 súlycsoportból 26 bunyós juthat ki az olimpiára.

– Koppányi Szabolcs –