Varázslatos mesevilág a Debreceni Járásbíróságon

Akt.:
Varázslatos mesevilág a Debreceni Járásbíróságon
© Fotó: Matey István
Debrecen – A Debreceni Járásbíróságon 2019. április 16-án ünnepélyes keretek között megnyílt Baradács Anett „örömfestő” kiállítása.

Dr. Vágó Zsolt, a járásbíróság elnöke ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy az új bírósági épületben folyamatosan vannak kiállítások, melyek során a kollégák és a látogatók egy sokszínű világgal ismerkedhetnek meg. Hangsúlyozta, hogy ezek a tárlatok teret engednek a művészet kusza világába, de egyben a művész érzelmi, lelki kinyilatkozásait is tükrözik. Baradács Anett képeiről elmondta, hogy magával ragadó a színviláguk, sugárzik róluk a vidámság, a lendület. Egy mesevilág elevenedik meg a szemünk előtt, nem is beszélve a művész mesekönyv illusztrációiról – írja honlapján a Debreceni Törvényszék.

Fotó: Matey István

Baradács Anett Hajdúszoboszlón született, és 2015-ig ott is lakott, majd családjával Kőszegre költözött. Művészete ceruzarajzok készítésével kezdődött már vagy 10 éve, aztán M. Szakács Zoltán mentor vezetésével keresgélte a helyét, stílusát. Gyermekként mindig óvónőnek készült, azonban ez az álma nem válhatott valóra, ám a gyerekekhez való ragaszkodása, szeretete nem múlt el, hiszen jelenleg óvodákban tart kreatív foglalkozásokat. 2017-ben megválasztották okleveles illusztrátornak. Már több mesekönyvben szerepelnek színes illusztrációi, mint például az Andris és Asztra, vagy A bagoly labirintusa című mese. Festményei visszaköszönnek az üveglencsés technikával saját maga által készített nyakláncain, kulcstartóin, könyvjelezőin, melyek a kiállításon szintén megtekinthetőek.

A művésznő korábban megismerkedett a Hajdúszoboszlói Mályvavirág Pont Alapítvánnyal és annak célkitűzéseivel. A szervezet legfőbb küldetése a méhnyakrák-megelőzés. Baradács Anett támogatásként a megnyitón egy képet ajándékozott az alapítvány részére.