Várakozás alakulhat ki Ártándon az augusztus 20-i hétvégén

Az augusztus 20-i ünnepi rendezvényekre érkezők és a nyári szabadságukról Nyugat-Európába visszautazó külföldiek magas száma miatt az Ártándi közúti határátkelőhelyen mindkét irányban rendkívül intenzív forgalomra számítunk ezen a héten, kiemelten, a hétvégén.

A rendőrség már csütörtöktől kezdve nagy forgalom kialakulására számít mind kilépő, mind belépő irányban. A hétvégén átlépésre jelentkező személy- és járműforgalom várhatóan tovább erősödik. Ezek alapján várakozásra hét közben 30-60 perccel a hétvégén 30-120 perccel is lehet (kell) számolni.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a hazai és szomszédos ország társszerveivel együttműködve felkészült a jelentős forgalom kezelésére, így annyi útlevélkezelőt fog vezényelni szolgálatba, hogy az átkelő mindkét irányban teljes kapacitással működtethető legyen.

Útnak indulás előtt – az úti és gépjármű okmányok meglétének, érvényességének ellenőrzése mellett – célszerű tájékozódni az aktuális határforgalmi helyzetről. A rendőrség honlapján a www.police.hu-n folyamatos tájékoztatást ad az aktuális várakozási időkről és azokat esetenként a médiában is közzéteszi.

Balesetek megelőzése érdekében felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy számolni lehet az ártándi átkelőhelyre vezető 42-es számú nemzetközi főúton kilépésre várakozó kamionok, esetenként több kilométeres sorával. Ilyenkor a főúton csak váltakozó irányban – rendőri irányítás mellett – lehet közlekedni.

Javasoljuk, hogy a gyorsabb átlépés érdekében indulás előtt tájékozódjanak, vagy – a tehergépjárművek (7,5 tonna ) kivételével – más átkelőt válasszanak. Hajdú-Bihar megyében a nyírábrányi éjjel-nappal, míg a létavértesi határátkelőhely 06.00-22.00 tart nyitva.

 

Kelemen Éva r. főhadnagy

 

sajtószóvivő