Vár-e javulást a menekülttábor környékén a térfigyelő kamerák felszerelésétől?

Akt.:
Gáspár Zsófia
Gáspár Zsófia
Debrecen – Nem tudom, hogy mennyire jelenthet változást. A legtöbbször csak elrettentés céljából szerelnek fel kamerákat, reméljük, ez esetben ez nem így van. Figyelemre méltó, hogy valaki figyeli a felvételeket, de ő aligha tud azonnal reagálni az esetleges történésekre – fogalmazott Gáspár Zsófia.

Földi Zsuzsanna szerint a rablások szempontjából segíteni fognak az újonnan felszerelt kamerák, azt azonban ő sem tudja, hogy mit kezdenek majd az elkövetővel.

Földi Zsuzsanna Földi Zsuzsanna ©

– Nem hiszem, hogy ettől bármi is jobb lesz. A törvények betartását nem várhatjuk el a menekültektől, főleg megfelelő tájékoztatás hiányában nem – mondta Kapitány- Poór Margit.

Kapitány- Poór Margit Kapitány- Poór Margit ©

Borók Dorina véleménye alapján semmit nem fog javítani a kamerák jelenléte, nem fogja visszatartani a lázadókat a bűncselekményektől.

Borók Dorina Borók Dorina ©

– Amíg szabad kijárásuk van, addig nem vagyunk biztonságban, ha van kamera, ha nincs. Ha a kamerák alapján be is azonosítják a bűnöst, mit tudnak tenni vele, bezárják? – vetette fel Zagyva Márton.

Zagyva Márton Zagyva Márton ©

– A térfigyelő kamerák semmin nem változtatnak majd. A rendőrök jelenléte hatásos volt, azonban ők eljöttek, a menekültek pedig ott maradtak – válaszolta Koszta Márk.

Koszta Márk Koszta Márk ©

HBN|Fotók: Molnár Péter

Ön szerint jobb lesz a helyzet, ha bekamerázzák a menekülttábor környékét?

Betöltés ... Betöltés ...

Kamerák lesznek a menekülttábornál
Debrecen – Kamerák a gyorsabb reagálás érdekében és zárttá tétel a biztonság miatt.


Nyomozócsoport azonosítja a menekülttábori balhé résztvevőit
Debrecen – Mint arról korábban hírt adtunk, 2015. június 29-én a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal debreceni befogadó állomásán két menedékkérő között vallási indíttatású konfliktusba a befogadó állomáson tartózkodó menedékkérelmet benyújtók közül több százan kapcsolódtak be.