Vannak, akik félnek az egyirányúsítástól

Akt.:
Vegyünk búcsút ettől a látványtól…
Vegyünk búcsút ettől a látványtól… - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A tervek szerint hétfő estétől egyirányú lesz a Széchenyi és a Kossuth utca a Külső vásártértől a Hajnal utcáig.

  • Utolsó napjaihoz érkezett a belváros forgalmának átszervezése. Ezáltal egyirányú lesz a Széchenyi és a Kossuth utca a Külső vásártértől a Hajnal utcáig, valamint a Szent Anna és a Miklós utca a Hajnal utcától a Külső vásártér felé.
  • A közlekedés feltételeinek fejlesztését is szolgáló változtatás megvalósítása szombaton immár az ötödik napjánál tart, és ha engedi az időjárás, akkor a tervek szerint hétfőn fejeződik be.
  • A kivitelezésben nemcsak a polgármesteri hivatal szakemberei és a közlekedésszervezők vesznek részt, hanem a rendőrség munkatársai is közreműködnek.

A belvárost érintő forgalmirend-változás kapcsán a Debreceni Rendőrkapitányság azt tapasztalta, hogy a megváltozott forgalmi irányok miatt a Nagyállomás felől közlekedő járművezetők tartózkodnak az egyirányúsított (Szent Anna utca, Kossuth utca) útszakaszoktól, és emiatt nagyobb tömegű forgalom terelődik az Árpád térre.

A rendőrség szerint a belvárosi kiskörút kihasználatlan a Tisza István és az Antall József utcákon – áll a Napló kérdéseire elküldött összegzésben. A rendőrök a nagyobb forgalmú útkereszteződéseket folyamatosan, visszatérően ellenőrzik, és ha forgalmi torlódást észlelnek, segítenek, és a forgalmat irányítják a gördülékeny haladás érdekében.

e33

Fotó: Molnár Péter

A balesetek és a szabálysértések megelőzése céljából a rendőrök jelenleg még segítő jelleggel tájékoztatják azokat a járművezetőket, akik nem a megváltozott forgalmi rendnek megfelelően közlekednek. A balesetek megelőzése és a forgalom zavartalan haladása végett pedig arra is kérik a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, és rendőri forgalom­irányítás esetén annak megfelelően, fokozott figyelemmel közlekedjenek!

Az Új Főnix Terv részeként megvalósuló forgalomátszervezés a közlekedés feltételeinek fejlesztését is szolgálja. A szombaton már ötödik napja zajló kivitelezés révén a tervek szerint hétfő estétől egyirányú lesz a Széchenyi és a Kossuth utca a Külső vásártértől a Hajnal utcáig, valamint a Szent Anna és a Miklós utca a Hajnal utcától a Külső vásártér felé.

HBN


Kövesse élőben a debreceni közlekedési helyzetet a Waze térképének segítségével:


Fotó: Molnár Péter
Debrecen - Elérkeztünk a belvárosi egyirányúsítás negyedik napjához, pénteken újabb szakaszon kezdte meg a munkát a kivitelező. A péntek délutáni csúcsforgalom miatt az érintett szakaszon az új forgalmi rend 17 órától lépett érvénybe. A belvárosi egyirányúsítási program negyedik napján egy újabb ...

Illusztráció: Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzata
Debrecen - A belvárosi egyirányúsítási program harmadik napján a Szent Anna utca Sumen és Hajnal utca közötti szakaszán dolgoztak a kivitelezők. Eső nem, de köd nehezítette az útburkolati jelek festését, azonban speciális gázmelegítők segítségével így is végeztek határidőre, azaz 16 órára az átal...

belvaros3_
Debrecen - Már csak néhány nap és alaposan megváltozik a forgalmi rend Debrecen belvárosában. Egy autóban elhelyezett kamerával végigjártuk az egyirányúvá váló Széchenyi- és Kossuth utcát, majd a szintén egyirányúvá alakuló Szent Anna - Miklós utcák felé vettük az irányt. Igyekszünk bemutatni a már ...