Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.19. 14:17

Értékeket teremtenek a Vikárban

<p>Nyíregyháza - Kiváló tanév áll a Vikár Sándor Zeneiskola mögött, és minden bizonnyal hasonlóan mozgalmas év áll előttük is: versenyek sokaságát szervezték és nyerték meg, már javában készülnek az intézmény fennállásának 70. évfordulójára.</p>

Kiváló tanév áll a Vikár Sándor Zeneiskola mögött, és minden bizonnyal hasonlóan mozgalmas év áll előttük is: versenyek sokaságát szervezték és nyerték meg, miközben a nemzetközi kapcsolataikat is fejlesztették, és már javában készülnek az intézmény fennállásának hetvenedik évfordulójára. Papp Istvánné, az iskola igazgatója nincs könnyű helyzetben, amikor az eredményekről beszél, hiszen számos hazai és nemzetközi megmérettetésen vettek részt a napokban befejeződött tanévben, megszámlálni is nehéz, mennyi győzelmet, illetve második, harmadik helyezést értek el. Több mint háromszáz tanulói hangversenyt szerveztek, s számos városi rendezvény fényét emelték. A külkapcsolatok ápolására is maradt idő: Lengyelországban, Csehországban, Romániában is jártak, miközben a Visegrádi Négyek országaiból, s Iserlohnból is jártak itt fiatal zenészek. A következő tanév a jubileum jegyében zajlik majd: az intézmény megalakulásának hetvenedik évfordulóját nagyszabású rendezvényekkel ünnepli az iskola.

– Szeretnénk meghívni azokat a művészeket, illetve tanárokat, akik valaha itt tanultak, vagy tanítottak – mondja Papp Istvánné. – Valamennyi külföldi partnerintézményre is számítunk, az iserlohni iskolával a kapcsolatunk jövőre lesz húsz éves, így dupla jubileumot ünneplünk.

Az iskola igazgatója szerint nem véletlen, hogy az intézményben mindig pezseg az élet.
– Kiváló tanári gárda dolgozik itt, akik hittel és szeretettel nevelik a gyerekeket – ez a titok nyitja. Mindig azt a pluszt keressük, amivel élményt szerezhetünk a városlakóknak, amivel értékeket teremthetünk. Abban bízunk, hogy a zene segít abban, hogy a mindennapi gondokat elfelejtsék az emberek, s hogy ezáltal meg tudjuk mutatni, hogy az élet színes és szép.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!