Van pénz, csak a gép nem enged hozzáférni

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Sikertelen automatás készpénzfelvétel esetén nem kell fizetnie az ügyfélnek.

A legnagyobb lakossági bank pénzkiadó automatáiból egy tranzakció keretében maximum 40 darab bankjegy, maximum 800 ezer forint vehető fel – tudtuk meg annak kapcsán, hogy az utóbbi napokban több ATM-ből történő készpénzfelvétellel kapcsolatos problémáról értesültünk. Ezért arra kértük az OTP Bank médiakommunikációját válaszoljanak ezzel kapcsolatos kérdéseinkre.

Először azt akartuk megtudni mi az oka annak, hogy a számlán ugyan bőven van pénz, de az automata mégis azt írja ki: „a művelet elvégzéséhez nem áll elegendő összeg a rendelkezésére”.

Mint közölték előfordulhat, hogy hiba miatt az automata nem tudja kifizetni a felvenni kívánt összeget. „A gép leállítására abban az esetben kerül sor, ha az ATM sem a készpénzfelvételeket, sem a számlabefizetéseket nem tudja végrehajtani.” Ugyanakkor arra a fontos kérdésre, hogy ha a gépből kifogyott a pénz, miért nem ír ki hibaüzenetet, nem kaptunk érdemi választ.

Viszont kifejtették, hogy a pénzintézet kiterjedt ATM hálózattal rendelkezik, így amennyiben az egyik automata nem tudja teljesíteni a készpénzfelvételi igényt, az adott gép közelében a legtöbb esetben megtalálható egy másik is.

HBN-OCs