Van pár bombabiztos esküvői sminktanácsunk

Akt.:
Van pár bombabiztos esküvői sminktanácsunk
Debrecen – Az esküvőre elkészített smink célja, hogy maximálisan tükrözze a menyasszony egyéniségét és elképzeléseit.

A legfőbb szempont a helyes színek megválasztása a menyasszonyi ruha, a bokréta és a menyecskeruha összeállítását szem előtt tartva. A tartós professzionális smink akár huszonnégy órán át tündöklik az ifjú ara arcán.

A legelső lépés a bőrt előkészíteni az esküvő előtt egy hónappal. A problémás bőrt ki kell kezelni, s az esküvő előtti héten már a szépítő, frissítő maszkokkal koronázni a kezeléseket.

Próbasmink

Szintén egy héttel a nagy nap előtt érdemes a próbasminket megcsináltatni. Egyrészt azért, mert ha valaki nem sminkeli magát, annak szokni kell a kendőzést, azt zavarhatja az arcán lévő festék. Ne a nagy napon találkozzon először ezzel az érzéssel. A másik, nehezebb dolog a megfelelő smink eltalálása. Stíluskavalkád van, számtalan elképzelést meg lehet valósítani. A legfontosabb, hogy a smink harmonizáljon a ruhával, csokorral, de még a vőlegény öltönyével is. Érdemes erre gondot fordítani, a fotókon örök emlék marad a visszahozhatatlan pillanat.

Az első, talán legfontosabb lépés a megfelelő alapozó kiválasztása, mely mattító jellegű legyen. Ennek azért van jelentősége, mert tizenkét-tizennégy órán át kell biztosítania verejték és a bőr zsírtartalmának megkötését.

A szem árnyékolásánál tekintettel kell lenni a fotózásra és videofilm készítésre is. Ilyenkor nagyobbnak kell tűnnie a szemnek és ezt a hatást satírozással lehet elérni. A fehér ruhák erősen sápasztanak, erősebben kell sminkelni, hangsúlyozni kell a szemet-szájat.

A szempillák festésére víz­álló spirált használjunk, hiszen ezen az ünnepi eseményen – olykor-olykor – könnyes lesz az „ember lányának” a szeme. A rúzst rúzsfixálóval lehet stabilizálni.

HBN

Címkék: ,