Van mire büszkének lenni Miskolcon

Közfoglalkoztatási kiállítás és vásár
Közfoglalkoztatási kiállítás és vásár - © Fotók: Ádám János
Miskolc – A jó idő is kedvezett az idei közfoglalkoztatási kiállítás és vásárnak.

A rendezvényt pénteken és szombaton már ötödik alkalommal rendezték meg Miskolc belvárosában.

Büszkék rá

A cél változatlanul az, hogy bemutassák a közfoglalkoztatás során előállított termékeket, a programok értékteremtő jellegét és hasznosságát, de lehetőséget biztosítanak a közfoglalkoztatók számára arra is, hogy bemutassák a foglalkoztatási programok keretein belül megvalósított újszerű elemeket.

Ilyen volt Csobaj is, amelynek a faházánál szilvalekvárt főztek, ami igazi közönségcsalogató fogásnak bizonyult, ugyanis nagyon sokan álltak meg, hogy egy kicsit nézelődjenek, kérdezősködjenek, na és persze kóstoljanak. Persze egyéb, a közmunkások által megtermelt termékeket is bemutattak, savanyúságokat, befőtteket. Ahogy Ivanics Imre polgármester mondja: szeretnék, ha motivációt jelentene a kiállítás, hogy van miért dolgozni és van mire büszkének lenni.

– A mi dolgozóink nagyon szívesen jöttek el, láthatóan büszkék arra, hogy az embereknek tetszik, amit csinálnak, hogy elismeréssel vannak a termékeik iránt, ez sokat fog jelenteni a jövőben a mindennapok munkája során. A közmunkaprogram egy nagyon jó konstrukció, a segítségével vannak még további terveink – tette hozzá a polgármester.

Kispál Viktor a családjával látogatott ki szombaton, hogy mindent megnézzenek és vásároljanak, amihez – ahogy mondja – szerencsére jó időt fogtak ki.

– Pár éve eláztunk, amikor kijöttünk mindannyian, és körül se tudtunk rendesen nézni, most kényelmesen végigsétáltunk, mindent megkóstoltunk, amit csak lehetett és vettünk többféle tésztát, savanyúságot, uborkát, paprikát, paradicsomot – magyarázta.

ÉM-HI


Látványos standdal várják az érdeklődőket a nógrádi magyargéciek
Miskolc - Finomságokból nincs hiány az ötödik vásáron. A rengeteg embert látva elmondható, hogy az ötödik alkalomra már Miskolc egyik legkedveltebb programjává vált a megyei közfoglalkoztatási kiállítás és vásár kétnapos kirakodóvására. Érthető is, hiszen miközben több mint száz település mutatko...