Van honnan erőt meríteni

Van honnan erőt meríteni
Elkel a buzdítás a DVSC-Korvex csapatának vasárnap este, hiszen a 18 órakor kezdődő Kupagyőztesek Európa Kupája összecsapáson nyolc gólt kell ledolgozniuk Bakó Botond tanítványainak a montenegrói Buducsnoszt Podgorica ellen a Hódos Imre Sportcsarnokban – a podgoricai összecsapáson a vendéglátók 28–20-ra nyertek.

Üzentek a drukkerek

Első blikkre már-már lehetetlen küldetésnek tűnhet a továbbjutás kiharcolása a nyolcaddöntőből, ám a debreceni B-közép már a hét közben próbálta feltüzelni a gárdát egy molinóval, amit a Hódos falára függesztettek ki. „Nyolc gólt nagyon nehéz behozni, de negyedóránként kettőt lehetséges…” – állt a drapérián Komáromi Ákos mondata, amit akkor mondott tanítványainak a legendás szakvezető, amikor harcba küldte őket a szerb Radnicsi ellen 1990-ben. Az első, belgrádi találkozót nyolc góllal a hazaiak nyerték, ám a cívisvárosban fordult a kocka, s a DVSC 16 (!) találattal bizonyult jobbnak. A követendő példa tehát adott, van miből erőt meríteniük a piros-fehéreknek.

Van gyenge pontjuk

– „Vettük az adást”, és nagyon jól esett a szurkolóktól, hogy így buzdítottak bennünket – nyilatkozta a Naplónak Triffa Ágnes, a Loki kapusa. – A nyolc gól valóban nem kevés, de nem is ledolgozhatatlan hátrány, amihez minden debreceninek a maximumot kell nyújtania.

Ez a meccs nem egy bajnoki, hogy majd a következő fordulóban javítunk, ez egy kupameccs, ahol ha bakizunk, akkor búcsúzunk. A kinti találkozó sok tanulsággal szolgált, testközelből tapasztalhattuk, mennyivel másabb a nemzetközi színtér, mint a hazai meccsek. A Buducsnoszt egy technikás csapat, jó képességű játékosokból áll, de van gyenge pontjuk nekik is, amiket ki kell használnunk.

Nem igazán szeretik, ha keményen védekeznek ellenük, annak ellenére, hogy ők elég alattomosak a saját kapujuk előtt. Nagyon bízom benne, hogy a szurkolóink hathatós támogatásával egy igazán jó teljesítménnyel rukkolunk elő, és akkor bármi előfordulhat! – zárta sejtelmesen mondandóját a válogatott kapus.

A KEK mérkőzésre a kapunyitás 16 órakor történik, 16.45-től Koroknai Árpád és zenész társai szórakoztatják élő koncerttel a közönséget.