Van egy hely Debrecenben, ahol tovább tart a gyereknap

Akt.:
Van egy hely Debrecenben, ahol tovább tart a gyereknap
© Fotó: Matey István
Debrecen – Minden gyerek megtalálhatja a kedvére való játékot.

Július 14-ig hosszabbította meg közös gyermeknapi akcióját a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat és a Small World Művészeti Galéria – jelentette be Pajna Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke és Katona Erzsébet, a galéria vezetője csütörtökön, utóbbi helyszínen tartott közös sajtótájékoztatójukon.

– Gyermeknap alkalmából szerettünk volna meglepetést szerezni a kicsiknek, így a galériával megegyeztünk, hogy egy hónapon keresztül ingyenesen látogatható a Small World. A nagy érdeklődés miatt döntöttünk a hosszabbítás mellett. Az egész megyéből várjuk a gyerekeket, az óvodáknak csak az utaztatást kell biztosítani. Az itt található játékok készségfejlesztőek, így hozzájárulnak a gyerekek fejlődéséhez is – mondta Pajna Zoltán. Hozzátette, a csoportoknak be kell jelentkezniük, másképp nem tudják fogadni őket.

Katona Erzsébet hangsúlyozta, a galériával az volt a céljuk, hogy tematikus parkot hozzanak létre a gyerekeknek, amelyet egész évben korlátlanul látogathatnak. – A kicsiket többek között kalózos, hercegnős és lovagos játékokkal várjuk, a nagyobbakat pedig már minigolffal is. Eddig 5 település 120 óvodása járt nálunk, reméljük, hogy a későbbiekben még többen élnek a lehetőséggel. A csoportok mellett egyéni látogatásra is van lehetőség a nyitvatartási idő alatt – hangsúlyozta.

HBN–BR