Van, aki csak Bibliát olvas

Van, aki csak Bibliát olvas
© Illusztráció: Getty Images
Debrecen – A fiatalok olvasási szokásairól érdeklődtünk, s kaptunk néhány meghökkentő választ.

Csepei Zoltán sokat olvas, hiszen hetente jönnek ki az általa kedvelt könyvek fejezetei. – Japán olvasmányokról van szó, amelyeket angolra fordítanak le, így inkább ezen a nyelven olvasok – mondta, hozzátéve, léteznek olyan magyar regények is, amelyeket szeret.

Csepei Zoltán Csepei Zoltán ©

– Angoltanár vagyok, leginkább ezen a nyelven szoktam bújni a könyveket – osztotta meg velünk Fejes Linda, aki elsősorban színészek életrajzait böngészi, kedvenc könyve Nicholas Sparkstól a Szerelmünk lapjai.

Fejes Linda Fejes Linda ©

– Az egyetemen feladott könyvek mellett a Bibliát olvasom, egyébként más művet nem szoktam forgatni – válaszolta Mózes Tímea. A lány tanulmányai alatt megismert kedvencének a Zabhegyező számít.

Mózes Tímea Mózes Tímea ©

Az emberi kapcsolatokkal foglalkozó műveket részesíti előnyben Somi Gabriella. – Régebben napi szinten olvastam, ám az egyetem mellett már ritkán akad rá időm – válaszolta.

Somi Gabriella Somi Gabriella ©

Kérdésünkre Zsiros Zsófi határozott választ adott: nem szeret olvasni. – A kötelező olvasmányokat szoktam egyedül forgatni, de ha létezik belőlük filmváltozat, egyértelműen azt választom – fejtette ki.

Zsiros Zsófi Zsiros Zsófi ©

Habár Rácz Vanda a nyár folyamán sokat olvasott, iskola mellett nincs elég ideje a könyvek böngészésére. – A romantikus regényeket kedvelem, kedvenc írónőm Leiner Laura – felelte.

Rácz Vanda Rácz Vanda ©

HBN-MF|Fotó: Molnár Péter
hirdetés