Hajdú-Bihar

2018.04.04. 17:32

A korszerűsítés nem áll meg Hajdú-Biharban

Hajdú-Bihar - A megye több településén is átadásokat tartottak, illetve letették az új csökmői óvoda alapkövét is.

Hajdú-Bihar - A megye több településén is átadásokat tartottak, illetve letették az új csökmői óvoda alapkövét is.

Hajdúsámsonban új műfüves focipályát avattak fel szerdán, amely a Magyar Labdarúgó Szövetség pályázatának segítségével épült meg. A kisméretű pálya 22 x 42 méteres, körülötte labdafogó háló és palánk is található. A beruházás összesen 27 millió forintba került, amelynek tíz százaléka önrész volt. Mindemellett a városban átadták a belterületi IV. számú vízgyűjtő fejlesztés első ütemének a munkaterületét is. A kivitelezés során kiépítik a csapadékvíz elvezetéséhez a nyílt és zárt csatornákat a Vámospércsi úton, a Liszt Ferenc utcán, a Bodzás utcán, a Szabó Pál utcán, a Kút utcán, a Jókai utcán, az Ady Endre utcán és a Harangi utcán. A beruházás 144 millió forintból valósul meg.

Szűrővizsgálatoknak is lesz hely

Komádiban 36 millió forintból újult meg a szerdán átadott háziorvosi rendelő. A novemberben kezdődött munkálatok során szigetelték az épületet, napelemeket szereltek fel, korszerűsítették a fűtést, valamint megoldották az akadálymentesítést, és két új helyiséget is kialakítottak, ahol egészségfejlesztő programok és szűrővizsgálatok lesznek.

A rendelőben egyébként három felnőtt és egy gyermekorvosi praxis működik, továbbá fogorvos és védőnő is van. Ezen kívül tovább folytatódik majd a svájci-magyar alapellátási modellprogram jövő év végéig, amelyben két háziorvosuk vesz részt. Komádi mellett Szerepen is átadtak egy orvosi rendelőt és védőnői épületet.

A gyerekeknek kedveznek

Lerakták szerdán az alapkövét a hetvenöt férőhelyes új csökmői óvodának. November végéig kell elkészülnie, 170 millió forintos támogatásból. A tervek szerint az épületben lesz három csoportszoba, egy tornaszoba, szociális helységek és egy melegítőkonyha is.

HBN


[related-post post_id="3817135"]

[related-post post_id="3816809"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!