Van, aki az összeget is tudni véli

Van, aki az összeget is tudni véli
A sajtó ismét „jól értesült”: százezer eurós vesztegetést emlegetnek Poleksziccsel kapcsolatban.

„A dpa hírügynökség arról számolt be, hogy a német ARD televíziós csatorna FAKT című műsorának információja szerint legalább egy mérkőzés bundagyanússá vált a labdarúgó Bajnokok Ligája legutóbbi idényében, az MDR tv pedig úgy tudja: a Debrecen egyik meccsét vizsgálja az UEFA. Az információk alapján az UEFA fegyelmi bizottsága a Debrecen legalább nyolc játékosát kihallgatta Budapesten, s egy játékosügynök is gyanúba keveredett. A FAKT szerint a hajdúságiak több találkozóját is vizsgálják – adja hírül az MTI”.
Ez állt lapunk május 22-i, szombati számában annak kapcsán, hogy a tavaly őszi, budapesti DVSC-TEVA–Fiorentina (3–4) BL-mérkőzés körül vizsgálódni kezdett az európai labdarúgószövetség. – Mivel többszáz találkozót vizsgálnak az UEFA-nál, egyáltalán nem meglepő, hogy ha egy olyan, nemzetközi szinten ismeretlen csapat, mint a DVSC-TEVA akkora sikert ér el, mint a BL-szereplés, akkor annak kapcsán körülnéznek a szövetség emberei. Sajnálom, de valóban nem tudok erről többet mondani, mert egyszerűen nincs mit – nyilatkozta akkor az eset kapcsán a Loki sportigazgatója, Bartha Csaba.
Nos, annak ellenére, hogy Szima Gábor elnök a piros-fehérek hivatalos honlapján kijelentette, biztos benne, hogy egyetlen játékosa sem érintett az ügyben és a klub a héten megteszi a szükséges lépéseket a DVSC hírnevén csorbát ejtők ellen, az országos sportnapilap újabb érdekes adalékot tartott fontosnak közzé tenni az ügyben. Az újság úgy tudja: az olaszok elleni meccs előtt valakik százezer eurót ajánlottak egy esetleges Loki-vereségért a debreceniek montenegrói kapusának, Vukasin Polekszicsnek.
A Napló szerette volna megszólaltatni Polekszicset, de a szabadságon lévő kapust nem tudtuk utolérni. Egy neve elhallgatását kérő játékostársa azonban annyit hozzáfűzött az esethez, hogy véleménye szerint teljesen abszurd a téma, ugyanis azon a találkozón finoman szólva sem a Debrecen volt az esélyes, ráadásul a firenzeiek kis túlzással akkor rúgtak gólt a magyaroknak, amikor akartak. A futballista emellett „rossz viccnek” tartja az egészet és visszautasít minden ilyesféle feltételezést. HBN-TN
Címkék: , , , ,