Változik a tömegközlekedés a Károly körúton, Budapesten

Változások lesznek szombattól a tömegközlekedésben a fővárosi Károly körúton, a Budapest Szíve Program munkálatai miatt – közölte a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája pénteken.

A villamosvágány és a villamos végállomás átépítése a szombati üzemkezdettől várhatóan december 20-án, hétfőn üzemkezdetig tart, ezalatt a 47-es és 49-es villamosok csak az Astoria és a Dohány utca között kialakított ideiglenes végállomásig járnak. Az Astoria és a Deák tér között nem lesznek villamospótló autóbuszok, de a 9-es és a 109-es busz közlekedik ezen a szakaszon.

A közlemény szerint a gépjárművek változatlan forgalmi rend alapján közlekedhetnek.

A történelmi belváros megújulását és forgalomcsillapítását célzó Budapest Szíve Program “Reprezentatív Kaputérség kiépítése” első ütem elnevezésű projektje a Károly körúton 3,1 milliárd forintba kerül, ehhez csaknem 2,7 milliárd forintot ad az Unió. Ez a három összefüggő projektből álló beruházás egyike.

A “Belváros Új Főutcája” már elkészült, a “Hídfőterek és Új Pesti Korzó” első ütemének építése pedig folyamatban van. Utóbbi egy 2,2 milliárd forintos beruházás, amelyből 1,6 milliárd az uniós támogatás. A beruházások során nemcsak a közterületek burkolata, a közparkok növényzete, az utcabútorok, a világítótestek és a közművek újulnak meg, hanem a közlekedési és a parkolási rend is módosul.

A Budapest Szíve Programmal kapcsolatos további információk és a Károly körút felújításának részletei megtalálhatóak a www.budapestszive.hu honlapon.

– Független Hírügynökség –