haon-sportoldal

2008.04.14. 17:06

Komoly vérfrissítés a DKSE-nél

<p>A DKSE kudarca mellett a klub vezetése nem mehetett el szó nélkül. A következmények nem is várattak sokat magukra: négy játékosnak, Ambrus Józsefnek, Gheorghe Romannak, Sipos Tibornak és Tarnavölgyi Gergelynek megköszönték...&#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/kezilabda/cn/haon-news-hbn_01-20080414-012458"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>A kézilabda kialakulásának és fejlődésének áttekintése [.pdf - 73KB]</B></A></p>

Érdekesség, hogy a gyenge bajnoki teljesítmény miatt Kovács Mihály vezetőedzőt nem kérték számon, és továbbra is élvezi a bizalmat a klubvezetéstől – adta hírül a DKSE internetes honlapja.

Jelentős változások lesznek tehát a DKSE-Airport Debrecen keretében a következő bajnokságban. Csonka Tibor elmondta: javában zajlanak a tárgyalások az új fiúk leigazolásáról, ám egyelőre neveket nem árult el a klubelnök.

Azt viszont örömmel közölte, hogy a vártnál gyengébb szereplés ellenére a főtámogatók kitartanak a csapat mellett.

Az E.ON vezetői persze némi rosszallással vették tudomásul, hogy a DKSE idei teljesítménye elmaradt a várakozástól, viszont biztosították a csapatot arról, hogy az eddigi kondíciók mellett továbbra is számíthatnak az áramszolgáltató óriáscég támogatására.

A felsoroltakon kívül még egy távozó biztos, hogy lesz: Pereverzia Mihály a román élvonalban szereplő Resica gárdájához igazolt, így a következő szezonban a szomszédos ország bajnokságában folytatja.

Kovács Mihály vezetőedző egyelőre ugyan még az idei feladatra koncentrál, azaz legalább a hetedik helyet szeretné elérni a fiúkkal, de immár az is eldőlt, hogy a tréner a 2008-2009-es pontvadászatban is a DKSE kispadján ül majd, és természetesen az új szerzemények kiválasztása is elsősorban az ő feladata.

A jövő tervezgetése közben azért még be kell fejezni a most zajló pontvadászatot. Ismert, az ötödik helyért zajló csata első körében a DKSE két vereség után búcsúra kényszerült a Komlóval szemben, míg a másik ágon három mérkőzésen dőlt el, hogy melyik csapat folytathatja az ötödik, nemzetközi kupaindulást érő helyért. Végül az idegenben két meccset vívó Békés együttese diadalmaskodott a Százhalombatta felett, úgy, hogy a tegnapi harmadik derbin hetesekkel győzte le a házigazda battaiakat.

Ezzel aztán az is eldőlt, hogy a DKSE-Airport Debrecen a Százhalombatta ellen játszik majd a hetedik helyért. A küzdelem két nyert meccsig tart, először Freyék lépnek pályára hazai környezetben, mégpedig április 18-án, pénteken.

Ezt a találkozót ingyen tekinthetik meg a szurkolók. A battaiak április 26-án, szombaton lesznek házigazdák, s ha szükség lesz harmadik összecsapásra, akkor azt május 3-án, Debrecenben vívják a felek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!