szon-sportoldal

2008.04.29. 11:26

Nézőcsalogató focimajális

<p>Csütörtökön fél hattól megyei párharc: Baktalórántházán vendégeskedik a Tuzsér.</p>

Zsákbanfutás, körhintázás, lángosevő-verseny helyett a labda vonzza a majálisozókat Baktalórántházán. Az ünnepnapon is serénykednek a futballisták a gyepen, ahol fél hattól a tuzsériakkal néznek farkasszemet. Amíg a hazaiak viszonylag alacsony pulzusszámmal készülnek, addig a vendégek számára aliga lesz móka, kacagás a soros bajnoki.

– Minden pontnak óriási jelentősége van a bajnoki hajrá közeledtével. Nekünk a győzelem megszerzése lehet a célunk csütörtökön, és ezért maximálisan mindent megteszünk – ígérte Kovács János, a baktaiak szakvezetője. – Újra számíthatunk Bodnárra, aki biztos pontja a védelemnek. Ez az a meccs, ahol nem számít a tabellán elfoglalt pozíció, mindkét fél feltüzeli magát, a motivációval nincsen gond egyik oldalon sem. Játékosaink, vezetőink és szurkolóink is nagyon várják a találkozót, számomra is érdekes lesz a megyei párharc.

A sír széléről táncolt vissza a Tuzsér – zsinórban két győzelemmel megteremtette esélyét a megkapaszkodásra. Bár a jelenlegi tizenötödik pozíció kevés az üdvösséghez, egy esetleges Bakta elleni sikerrel akár el is mozdulhat a közvetlen veszélyzónából a keleti végen székelő egylet.

– Természetesen nehéz meccsre számítok, annál is inkább, mert az ilyen megyei párharcoknak speciális a hangulata, ami különleges figyelmet, főként pedig fegyelmezett teljesítményt igényel – hangoztatta Virovecz Pál, a Tuzsér edzője. – Szeretnénk folytatni jó sorozatunkat, ugyanakkor nem kívánom ragozni a témát, mindenki tudja, mi forog kockán. Elképzelhető, sőt szinte biztos, hogy egy-két pontot, meglehet egy-egy gólon múlik majd a bentmaradás, vagyis nüanszok dönthetnek a végén. Éppen ezért a részsikereknek, apró momentumoknak is fokozott jelentőséggel bírnak. Igazából csak nekünk van vesztenivalónk a csütörtöki mérkőzésen, a Baktalórántházát nem fenyegeti a kiesés veszélye, nyugodtan futballozhat...

A Tisza-partiak gyakorlatilag a teljes arzenált bevethetik: a keretben nincs eltiltott labdarúgó és bár néhányan kisebb sérüléssel bajlódnak, mindez aligha akadályozza meg pályára lésüket.

– Szimpatizálunk a Tuzsérral, bízunk benne, hogy ősszel is találkozunk bajnoki meccsen. A vendégszurkolók ezúttal is ott foglalhatnak helyet, ahol a tavaszi 3–0-ás vereségük alkalmával drukkoltak. Sportszerű találkozóra és sok nézőre számítok. Korábban már bennünket is megcsapott a kiesés szele, bízunk benne, hogy a csütörtöki meccs után huszáros hajrát nyitnak a tuzsériak – kommentált Kozma Attila, a BVSE elnöke.

- Koncz Tibor, Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!